Bouhanni örül.jpg

Fotó: Eurosport

Csakúgy mint tavaly, idén is Nacer Bouhanni nyerte a Párizs-Nizza első normál szakaszát. Több esélyes is jelentős hátrányba került...
A Párizs-Nizza mezőnye általában a télből megy a tavaszba, most már az első napon is gyönyörű idő, 21 fok fogadta a versenyzőket. Nem sokáig volt teljes a létszám, a verseny egyik nagy esélyese, Tejay Van Garderen kevesebb mint 100km megtétele után már fel is adta a viadalt gyomorproblémák miatt.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
TEGNAP 08:59
A gyakorlatilag teljesen sík szakaszon főleg a bukások jelentették a meghatározó pillanatokat, mivel az egy szem szökevénye, Christophe Laborie (Bretagne) csak addig bírta, míg megnyerte a két hegyi részhajrát, amivel ő viselheti a pöttyöst holnap. Az utolsó 45km-en már senkinek sem sikerült elszakadnia, le viszont egy bukás miatt sajnos sokan voltak kénytelenek 20km-rel a vége előtt. A franciák nagy bánatára Romain Bardet (AG2R) is köztük volt, pedig előzetesen titkos esélyesnek tartották.
A Giant, Belkin, FDJ, Omega-négyesnek nem esett meg a szíve a hátul maradókon, így a végén is ezen csapatok csatázhattak, más kérdés, hogy egyiknek sem sikerült jól összeraknia a vonatát. Végül a nap elején bukó, és többször ápolásra is szoruló Nacer Bouhanni (FDJ) végzett az élen, lehajrázva John Degenkolbot, és ezzel az összetettben is ő vezet.
Bouhanni tavaly az első szakaszán a PN sárga trikójában bukott és feladni kényszerült a versenyt. Reméljük ebben a tekintetben már nem fog megismétlődni a múlt..
„Hogy őszinte legyek nagyon szenvedtem a bukás után, de próbáltam pozitív maradni, máskülönben még nehezebb lett volna a helyzet. Aztán az utolsó körre mintha teljesen eltűnt volna a fájdalom, nem tudom, hogy az adrenalin, az izgatottság miatt, de nem éreztem semmit, csak a hajrára gondoltam. Holnap is mezőnyhajrá várható, úgyhogy próbáljuk irányítani a történéseket, a végén pedig mindent beleadunk. Azt nem tudom, hogy Cavendish-sel vagy Kittellel mire mentem volna. Most a Párizs-Nizzán vagyunk, az itt lévőkkel szemben sprintelek, és senkit sem becsülök le.”- nyilatkozta a győztes.
A favoritok közül...
1’09’’-et veszített
Eduardo Sepulveda (Bretagne – Séché)
Romain Bardet (AG2R – La Mondiale)
Lieuwe Westra (Astana)
Edvald Boasson Hagen (Sky)
Thomas Voeckler (Europcar)
Simon Gerrans (Orica – GreenEdge)
Taylor Phinney (BMC)
Frank Schleck (Trek)
1’50’’-et veszített
Andy Schleck (Trek)
A Párizs-Nizza második szakaszát hétfőn 14:45-től élőben közvetítjük az Eurosporton.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
TEGNAP 16:57
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
28/07/2021 10:15