A lehetőség a törlesztésre mindenki előtt nyitva áll” – nyilatkozta Sir Brian Cookson a VeloNewsnak. „Minden azon múlik, mit fog mondani a bizottság előtt. Készen áll-e annak elmesélésére, mi volt az ő és mások szerepe, és valóban megbánta-e, amit tett.
Jelenleg is zajlik egy vizsgálat, amit a CIRC (A kerékpársport változását elősegítő független bizottság) folytat. A tagjaival egyszer már találkozott az amerikai, és kedden megerősítette, ismét le fog ülni egyeztetni.
Armstrongot azok után fosztotta meg valamennyi eredményétől, és tiltotta el egész életére az USADA (Amerikai Antidopping Csoport), hogy a vizsgálatából egyértelműen kiderült: „a valaha volt legszervezettebb doppinghálózat üzemelt a vezetésével.
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
9 ÓRA
Arról, hogy a kerékpársport mennyire súlyos gondban volt az ezredforduló környékén ma már rengeteget tudunk, de egyáltalán nem kizárt, hogy Armstrong mindenkinél több információval rendelkezik, amik valóban hasznosak lennének a harcban.

Sir Brian Cookson, az UCI elnöke

Fotó: Eurosport

Ki kell mondjuk, nem Lance volt az egyetlen érintett az ügyben. Nagyon sok múlik azon, mit fog elmondani a bizottságnak” – folytatta Cookson, aki sokat vár a bizottság januárban nyilvánosságra kerülő jelentésétől. „Nem a US Postal volt az egyetlen doppingoló csapat. Remélhetőleg az összegyűjtött információk sokat segítenek majd az előrelépésben. Kell egy mechanizmus, amely segít eldönteni, kik maradhatnak a sportágban, és kiket kell kidobni belőle. De az is várható, hogy ha valakit kidobunk, utána harcolni fog a döntés ellen. Így biztosnak kell lennünk abban, hogy helyesen cselekszünk.”
Lance Armstrong ehhez annyit tett hozzá: „mindig is mondtam, hogy állok a bizottság rendelkezésére. Szeretnék segíteni abban, hogy a sportág a több generációs dopping sújtotta időszakot háta mögött hagyva a jó irányba haladjon.”
Az amerikai abban reménykedik, közreműködésével sikerül elérnie, hogy az UCI csökkentse eltiltását.
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
12 ÓRA
Tour de Hongrie
Elektromos autóval kísér a Škoda az idei Tour de Hongrie-n
15 ÓRA