Az egyezség megszületett, már csak az aláírás hiányzik. Mark Cavendish 2022-ben is a Quick-Step csapatának versenyzője lesz, erről Patrick Lefevere mesélt a Sporzának.

„Lezártuk a tárgyalásokat, és ezek alapján Mark jövőre is velünk marad. Már csak az aláírása hiányzik a szerződéséről” – mondta Lefevere. „Mivel a genti hatnaposon bukásba keveredett, és a tüdejét ért sérülés miatt nem repülhet, nem tudom mikor találkozunk, vagy ott lehet-e velünk jövő héten az első, spanyolországi edzőtáborban. Dolgozunk a megoldáson, talán autóval vagy vonattal csatlakozhat hozzánk. Az érdemi munkából azért nem marad ki, mert ilyenkor főleg fotózások vannak, meg a szponzorokkal találkozunk.”
Cavendish a 2021-es szezon elején kapott szerződést a belga csapattól, azok után, hogy egy kanadai élelmiszergyártó cégnek köszönhetően olyan szponzort talált magának, amely biztosította a fizetését. Azaz ebben az idényben a Quick-Stepnek egyetlen eurójába sem került az a sprinter, aki végül négy szakaszt nyert a Touron, és ezzel az örökranglistán utolérte a legendás Eddy Merckx-t.
Kerékpár
Cavendish-t a Tourra, Lefevere jegyzeteit az eurosport.hu-ra! - ESB podcast
TEGNAP 16:19
„Tisztelem Markot, de mi tényleg megmentettük a karrierjét azzal, hogy minden eszközt és támogatást megadtunk neki. Ő elfogadta a kihívást, és élt a lehetőséggel. És most jön az ilyenkor szokásos dolog, még nagyobb pénzt akar szakítani” – nyilatkozta még szeptember végén Lefevere.
„Elkezd nekem az imidzséről beszélni, hogy egy ilyen szezon után ő bizony milyen sokat ér. Én meg mondom neki, hogy az egy dolog, hogy mennyit ér Londonban, de az nem ugyanaz, mint Flandriában. Az én nyugat-flandriai szponzoraim egyike sem fog többet fizetni nekem az imidzse miatt.”

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Belga sajtóhírek szerint fontos vitapont volt továbbá Cavendish 2022-es versenyprogramja. Miután az idén beállította Eddy Merckx 34-szakaszgyőzelmet számláló rekordját, érthető, ha jövőre vissza akar térni a Tourra. Azonban idén Fabio Jakobsen is véghez vitt egy elképesztő visszatérést a tavalyi, lengyel körön történt súlyos bukása után. És mivel a holland versenyző tizenegy évvel fiatalabb Cavnél, hosszú távon nyilván vele számol a Quick-Step. Ráadásul egy szeptemberi interjúban Lefevere is tett utalást arra, hogy 2022-ben inkább Jakobsent vinné a Tourra.
Úgy tűnik azonban, hogy ebben a kérdésben sikerült valamiféle egyezségre jutni, és Cav jövőre is a Quick-Step versenyzője lesz. Hogy aztán valóban marad-e valamilyen formában - akár menedzserként - a belga csapat mellett, arról még semmit nem lehet tudni.
Kerékpár
Botrányhős sprinterek, csendes hegyimenők – A személyiségen múlna, kiből lesz bajnok?
15/01/2022 18:30
Kerékpár
Lefevere szerint még egyáltalán nem biztos, hogy Cavendish kihagyja a Tourt
14/01/2022 13:23