Eurosport

Cavendish még bárkit legyőzhet

Cavendish még bárkit legyőzhet
By Eurosport

The 13/06/2018 at 10:31Updated The 13/06/2018 at 11:00

A tavasszal sokat bukó Mark Cavendish is ott lesz a ma rajtoló Szlovén körversenyen.

"A 2017-es volt eddigi pályafutásom legrosszabb éve."

És akkor mit mondjunk a mostanira?

Mark Cavendish won scratch race gold at the 2006 Commonwealth Games in Melbourne (Adam Davy/PA)

Mark Cavendish won scratch race gold at the 2006 Commonwealth Games in Melbourne (Adam Davy/PA)PA Sport

" Olvastam Agassi életrajzi könyvét, és ő arról írt, hogy a pályafutása végén már nem élvezte a teniszt. Ekkor én is elgondolkoztam, és arra jutottam, hogy esetemben szó nincs ilyesmiről . Persze, ha egyszerűen nézzük a dolgokat, akkor az országúti kerékpár elsősorban a munkám, ami nem evés időmet veszi el. És miatta vagyok folyamatosan távol a családomtól. De mégis imádom. Pontosan annyira, mint amikor kicsiként elkezdtem. Annak ellenére, hogy a mi szakmánk nem az a mosolygós fajta, sokkal inkább szenvedős. Majd ha azt érzem, hogy többet nem okoz örömet a tekerés, akkor eljött a visszavonulás ideje."

Cav most végre tényleg jól van, és vele kapcsolatban ez a legfontosabb. Így, pár héttel a Tour de France rajtja előtt. A sanremós bukásból egyébként már rég visszatért, hisz ment a Yorkshire-on és Kaliforniában is. Pelikán Janihoz, illetve Kusztor Petihez hasonlóan Cavendish ott lesz a ma rajtoló Szlovén körversenyen, és a tervek szerint a brit bajnokságon is.

Aztán jöhet a Tour. Ahol eddig 30 (!) szakaszgyőzelemnél tart.

"Őszinte leszek, egészen 2016-ig nem is foglalkoztam a Merckx-féle rekorddal. Hatalmas dolog, hogy a közelében vagyok, de nem ezért versenyzek. Ugyanakkor tagadhatatlanul nagy motivációt ad a folytatáshoz."

Cav tavaly nem nyert szakaszt a Touron, hisz a saganos bukás miatt elég hamar kiszállt. Sportigazgatója, Rolf Aldag szerint azonban még mindig bárki ellen esélyes egy sprintben.

"Markkal rengeteg minden történt mostanában, sokat bukott, illetve ismét apuka lett. Időt kellett adnunk neki a visszatérésre, nem siettettünk semmit. Még mindig elképesztően motivált, látszik rajta, hogy vannak céljai. Szó nincs arról, hogy csak úgy elvan a csapaton belül. Még akkor is kifejezetten motiváltan edzett, amikor volt rajta pár kiló, és nem úgy ment, ahogy szerette volna. Hihetetlen rutinja van, tudja mi kell ahhoz, hogy topformában legyen a Tourra. Ráadásul ő az a sprinter, aki a pályás múltja miatt egyedül is elboldogul a hajrákban. Cav a mai napig bárkit képes megverni."

(Forrás: részben - cyclingnews)