Két sprint, két győzelem, Mark Cavendish-el minden a legnagyobb rendben. Az elmúlt napokban többet láttuk mosolyogni a szakaszok végén, mint az előző 3 év során összesen. De nincs ebben semmi meglepő, egész egyszerűen csak rossz helyen tekert. Ki tudja, ha nincs Patrick Lefevere ajánlata, és Cav nem talál magának saját szponzort, a tavalyi Brugge-De Panne után tényleg könnyek között vonul vissza.

"A pályafutásom legjobb része volt az itt eltöltött három szezon, ekkor voltam a legboldogabb” – mondta még Cav egy tavaly februárban adott interjúban.
„Csak egyetlen egy csapat jöhetett szóba nálam, amikor felmerült a lehetőség, hogy hova is igazolhatnék. Az, hogy esélyt kaptam a visszatérésre, minden álmomat felülmúlta. Kipróbáltam valami mást, valami újat az utóbbi években, de utólag azt kívánom, bárcsak egész karrierem során végig itt maradtam volna.”
Kerékpár
Öt mutató bizonyítja, hogy bár a Tourt nem nyerte meg, Pogačar dominálta a 2022-es szezont
12/10/2022 - 08:36
Nem titok, hogy Patrick Lefevere nélkül sosem jött volna össze a visszatérés.
"Az utolsó pillanatig kivártam, és tényleg nem sokkal a hivatalos bejelentés előtt döntöttem a leigazolásáról" - mondta Lefevere. "Utoljára a tavalyi De Panne-on találkoztunk, de azóta is szinte napi kapcsolatban voltunk, ráadásul a sajtósunk Stephanie Clerckx kifejezetten jóban van Petával, Mark feleségével. Ő mesélte, hogy ha anno tudta volna, hogy Gaviria eligazol tőlünk, ingyen is visszajött volna."
"Miután 2015-ben távoztam, nagyon-nagyon szoros kapcsolatban maradtunk Patrickkal” – meséli Cav, aki jelenleg 148 profi győzelemnél tart. „Számomra ő egy olyan vezető, aki bármikor inspirációt jelent. El nem tudjátok képzelni, mennyire büszke vagyok arra, hogy újra viselhetem ezt a mezt, és Patrick keze alatt tekerhetek."

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Cav már a téli edzőtáborban is teljesen reálistán közelített saját magához, és a csapatban betöltött szerepéhez. Pontosan tudta, hogy hiába a rengeteg múltbeli győzelem, újra ki kell érdemelnie a helyét.
"Nincsenek illúzióim, reálisan látom a dolgokat. Álomvilágban élnék, ha hat Tour de France szakaszgyőzelemben gondolkoznék. Nem arra törekszem, hogy meseszerű búcsúmenetet járjak, egyszerűen tudni szeretném, hogy még mindig jó vagyok. Fogalmam nincs, milyenek a mezőny jelenlegi legkiemelkedőbb sprinterei, hisz egyszer sem voltam közel hozzájuk mostanság, így nem is láthattam őket közelről!"
Az első számú sprinter idén megkérdőjelezhetetlenül Sam Bennett a csapatnál, aki egyáltalán nem riválist lát Cav-ben. Hanem sokkal inkább óriási motivációt és egy versenyzőt, akitől nem keveset lehet tanulni.

"Ő egy olyan ember, aki minden várakozást felülmúlt, és akivel kapcsolatban csalódást jelentett, ha egy háromhetesen "csak" kétszer nyert. Nagyon magasra tette a lécet, igazi mentorként tekintek rá" - mondta még télen Bennett.
A két török körös győzelem után a folyamatos kritikákat felváltották a dicséretek, bár Cav akkor sem nagyon fordult magába, amikor az újságírók folyamatosan betalálták az eredménytelensége miatt.

Mark Cavendish, Török Körverseny

Fotó: AFP

"Sokan már 2010 után azt mondták, hogy vége a pályafutásomnak, és azóta minden évben ezt ismételgetik. Nem érdekel azok véleménye, akiknek fogalmuk sincs a velem történtekről. Ha minden olyan negatív kommentre megpróbálnék válaszolni, ami velem foglalkozik, nem lenne időm edzeni. De őszinte leszek, nem érdekel az a sok szarság, amit az újságokban meg a Twitteren írogatnak. Azért találnak be, mert régen sok győzelmem volt. Na, a mostani mezőnyben tekerő kerékpárosok 95%-a egy versenyt sem tud nyerni, szóval szerintem a saját teljesítményemmel elégedett lehetek."
Kedd délután óta pedig ez maximálisan igaz, hisz sorozatban a második szakaszát is megnyerte egy többnapos versenyen, amire esetében a 2015-ös Kaliforniai kör óta nem volt példa. Nyilván mindenki azonnal kitalálja, hogy Cav akkor melyik csapatnál tekert…
Forrás: Rouleur, hln.be
Kerékpár
Egy Armstrong, egy Ullrich, egy Wiggins, egy Cav és egy Hincapie bemegy egy…
26/09/2022 - 12:26
Kerékpár
Lefevere: „Nem leszek csalódott, ha Evenepoel nem megy nagy Vueltát”
13/08/2022 - 14:42