Carlos Betancur hozta a papírformát. Legalábbis azt, amit a tegnapi szakaszgyőzelme után a szakértők vártak tőle. Fayence-ban övé volt a "Fleche Wallone-os" hajrá, amivel már a sárga trikó is együtt járt. A L'Équipe beszélgetett vele a befutó után.
Hogyan élte meg a szakasz végét?
Tudtam, hogy olyan befutó következik, amely fekszik nekem. Az első emelkedőn nem éreztem magam túl jól, de még mindig számíthattam a csapatomra. Az utolsó hegy közepére aztán nagyon jó helyzetbe hoztak a többiek. Amíg le nem szakadt, Alexis Vuillermoz fantasztikus munkát végzett. Utána hagytam, hogy a többiek dolgozzanak. Tavaly egyszer sem volt ennyira erős csapatunk. A csapat, és számomra is csodálatos ez a győzelem. Szerintem valamennyi sikerem közül ez a legszebb.
Kerékpár
Ez történt a Giro 5. szakaszán
13 ÓRA
És nagyon hasonló pályafutása első győzelméhez, még a Giro de Emilián.
Ez így van. Ha jó teljesítményt kell kiemelnem, a Giro de Emilia három évvel ezelőtt, a tavalyi Fleche Wallone (ahol harmadik lett), és a mai számít igazán. Mindegyik elég nehéz emelkedővel zárul, de éppen emiatt, ezek jelentették számomra a legnagyobb örömöt.
Mit jelent önnek ez a sárga trikó?
Nagyon örülök neki! Ez az első alkalom, hogy az élen állok egy ennyire fontos verseny összetettjében. Most megteszünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy meg is őrizzük. Azért vannak még nagyon fontos versenyzők. Geraint Thomas még mindig veszélyes (8mp a hátránya). Vincenzo Nibali (23., 1p5mp-es elmaradással) mindig erős. Mindannyian fáradtak vagyunk, de ezzel a csapattal képesek vagyunk rá, hogy egészen a célig a miénk maradjon.
Az előzetes programjában szerepel a Tour de France. De milyen célokkal?
Ambiciózus ember vagyok. Ez lesz az első Tour de France-om, tisztában vagyok vele, hogy nehéz lesz, de a lehető legjobban akarok szerepelni rajta. Ugyanúgy fel fogok készülni rá, mint tavaly a Girora.
A szakasz végeredménye:
1 Carlos Betancur (Col) Ag2r-La Mondiale, 5:12:11
2 Rui Costa (Por) Lampre-Merida, azonos idő
3 Zdenek Stybar (Cze) Omega Pharma - Quick-Step, +3mp
4 Geraint Thomas (Wal) Team Sky, ai.
5 Arthur Vichot (Fra) FDJ, ai.
Az összetett állása:
1 Carlos Betancur (Col) Ag2r-La Mondiale, 27:04:48
2 Geraint Thomas (Wal) Team Sky, +8mp
3 Rui Costa (Por) Lampre-Merida, +18mp
4 Zdenek Stybar (Cze) Omega Pharma - Quick-Step, +22mp
5 Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar, +24mp
Kerékpár
Összejött a sprint, Ewan nyerte a Giro 5.szakaszát
13 ÓRA
Tour de Hongrie
Boaro: Fiatal csapattal, de szakaszgyőzelemért jött az Astana Magyarországra
15 ÓRA