Marc Hirschi először élesben a sok vitát kiváltó csapatváltása óta, Richard Carapaz először ebben a szezonban, Peter Sagan egy kiváló Sanremo után, a Yates-tesók meg először egymás ellen profiként.


De ez mind másodlagos, hisz a ma rajtoló Katalán körversenyen Valter Attila is ott lesz a mezőnyben. 
"Nagyon kemény heteken vagyok túl, aminek remélem most, de sokkal inkább hosszú távon lesz meg az eredménye" - mondta Ati, akit vasárnap este értünk el telefonon.
Giro d'Italia
Most már biztos: Evenepoel ott lesz a 2023-as Girón!
11 ÓRÁJA
"Bár nálam van az egyes rajtszám, ez túlságosan sokat nem jelent, hisz nincsenek olyan eredményeim, melyek alapján megkérdőjelezhetetlenül nekem kellene az első számú embernek lennem. Különben is, ha például ma abban a veszélyes lejtmenetben megszakad előttem a sor és kapok tíz percet, már nincs miről beszélni. Itt van velünk Reichenbach, aki elég ritkán mehet magáért, szóval nyilván motivált lesz. Mint Badilatti, akivel megint egy szobába kerültem, szóval van pár opciónk. És az útvonal is olyan, hogy minden nap lesz lehetőség összehozni valami szépet."

Eu66eNIWgAI_r1I.jpg

Fotó: Eurosport

Attila szombaton utazott ki Barcelonába, ezúttal nem Amszterdamon, hanem Frankfurton keresztül. Bár sokat kellett várnia a csatlakozásra, legalább felvételről meg tudta nézni a Sanremo végét, és a szakdolgozatával is tudott foglalkozni egy keveset. Aminek egyébként vészesen közeleg a leadási hatérideje, szóval az FDJ kerékpárosának az idei második WT-versenye után is lesz dolga bőven. 
De mire számíthatunk tőle ezen a héten, hisz kifejezetten jó mezőny jött össze a 100. Katalán körre?
"Napról-napra kell gondolkozni, de a formám nagyon bíztató, viszont őszintének kell lenni: a hosszabb, mondjuk majdnem 1 órás emelkedőkön azért még nem vagyok ott a legjobbak mellett, ha egy Carapaz húzza a hegyet, az durva tud lenni. Viszont ha jó napom van, a rövidebb, 20-30 perces hegyeken ott lehetek a mezőny elejében."
Így legyen. Katalán kör ma 15.15-től élőben az Eurosporton! 
100. Katalán körverseny - Az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Adam Yates, Simon Yates, Joao Almeida
⭐⭐ Richard Carapaz, Nairo Quintana, Richie Porte, Sepp Kuss, Hugh Carthy,  Enric Mas, George Bennett
⭐ Geraint Thomas, Giulio Ciccone, Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde, Jai Hindley, Brandon McNulty, Wout Poels, Fausto Masnada, Dan Martin, James Knox, Marc Soler
☝ Valter Attila, Wilco Kelderman, Marc Hirschi, Lennard Kämna, Michael Woods, Gianluca Brambilla, Ruben Guerreiro,  Chris Hamilton, Rigoberto Uran, Lucas Hamilton, Esteban Chaves
🗺️ Útvonal / szakaszok
🚴🏻 A rajtlista
📺 Eurosport, 1. szakasz: 15.15 (ismétlés: 20.00)
Tour de France
Kezdjünk megbarátkozni a gondolattal: 2024-ben nem Párizsban zárul a Tour de France
15 ÓRÁJA
Kerékpár
Tényleg létezik olyan francia, aki inkább nyerne Flandriát, mint Tour-szakaszt
16 ÓRÁJA