"Komolyan mondom, ilyen dominanciát én még nem láttam. Olyan show-t hoztak az előző héten, hogy a Párizs-Nizza kis versenynek tűnt miattuk"

- ezt mondja a 40. születésnapját ma ünneplő Fabian Cancellara az elmúlt időszak két főszereplőjéről, Mathieu van der Poelról és Wout van Aertról.

Mindenki a nagy hármasról beszél a Sanremo kapcsán, szerinted jogosan?


Minden tiszteletem Juliané, de én most csak két emberről beszélnék. Alaphilippe nagyon komoly versenyeket nyert, de kicsit azért más típusú kerékpáros, mint ők ketten. Van Aert és van der Poel egyszerűen széttépik a mezőnyt, elképesztően erősek. Komolyan mondom, ilyen dominanciát én még nem láttam. Olyan show-t hoztak az előző héten, hogy a Párizs-Nizza kis versenynek tűnt miattuk. Az a félelmetes, hogy bárki ellen esélyesek. A Stradén is jó háromhetes menőket előztek meg.
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
9 ÓRÁJA
Az idősebb generáció már teljesen esélytelen ellenük?
A változás már két éve, Evenepoellal elkezdődött. Ezek a srácok profi körülmények között nőttek fel, számok alapján edzettek, és tudatosan táplálkoztak. Már egészen fiatal korukban úgy készültek, mint a rutinos profik. És van egy nagy előnyük, ami a korukból adódik: mernek támadni. Mindig nyerni akarnak, és nem stresszelnek egy korai akció következményei miatt. Kicsit emlékeztetnek a MAPEI-es önmagamra, anno mi is így gondolkoztunk mikor felkerültünk a nagyokhoz. Fiatalok voltunk, fel akartuk borítani a trendeket, mindenkit seggbe akartunk rúgni.
Cancellara esélyes lenne a mostani fiatalok ellen?
Ez elméleti kérdés. Anno mi emelkedtünk ki Boonennel, most van Aert meg van der Poel dominál. Egy biztos, szamárból nem lesz versenyló, aki régen jól ment, valószínűleg most sem lenne rossz.
De Gilbert például esélytelen szombaton?
Saját magára, és az erősségeire kell koncentrálnia. De ha van nálad jobb meg erősebb, nem tudsz mit tenni. El kell fogadnod.

EVJeNC0UcAEGxzJ.jpg

Fotó: Eurosport

A Quick-Step esetleg nem lehetne a mérleg nyelve?
Erős a soruk, ők képesek lehetnek sok támadással izolálni a két nagyot.
Ők szerinted tudnak még hova fejlődni?
Szerintem a személyiségük változhat. Sokat számít a család, van der Poel még nem házas, nem apuka. Láttuk, ez a tényező Sagannál is mennyit számított.
Te kire tennél szombaton?
Kettőjük közül valakire, ez nem kérdés. Wout már nyert, így nincs semmi veszítenivalója. Neki bármelyik forgatókönyv jó lehet a végén.
Ma van a 40. születésnapod, hogy érzed magad?
Negyven? Azt hittem harminc leszek. :) Leszámítva azt, hogy a vírus miatt ez lesz sorozatban a második csendes ünneplésünk, kiválóan. Szerencsére egészségesek vagyunk, és ez a legfontosabb.
HLN.be
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03