A három magyarországi szakasz helyett egy szicíliai egyéni időfutamot illesztettek a 2020-as Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny programjának elejére.


A szervezők pénteki bejelentése szerint Monrealéban lesz a Nagy Rajt (Grande Partenza), a helyi katedrálistól Palermo központjába tekernek át egyenként a versenyzők a 16 kilométeres távon.
A második szakasz az eredetileg tervezett negyedikre hasonlít, bár annyit módosult, hogy Monreale helyett Alcamóból indulnak a kerekesek Agrigentóba. A harmadik és negyedik - még szintén szicíliai - etap indulását és célját tekintve megegyezik az eredeti program ötödik és hatodik szakaszával, azaz Ennából a híres vulkánra, az Etnára tekernek fel, majd Cataniából Villafranca Tirrenába hajtanak a kerekesek.
Giro d'Italia
Dina Marci a Giro 2. szakasza előtt
3 ÓRA
A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna és az első három szakasznak adott volna otthont Magyarország. Az olasz körversenyt végül a koronavírus-járvány hatására elhalasztották, de a szervezők korábbi bejelentése szerint a magyarországi etapok törlése ellenére a Giro a hagyományoknak megfelelően ugyanúgy 21 etapból áll majd október 3. és 25. között, mint korábban, azaz a magyarországiak helyett három új szakaszt iktatnak a versenybe. A negyedik utáni etapokat később jelölik ki, illetve véglegesítik.
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos júniusban úgy nyilatkozott, hogy az olaszok "elméletben felajánlották" azt, hogy Magyarország 2021 májusában megrendezhetné a Giro Nagy Rajtját.
MTI
Giro d'Italia
Üzenet a visszatérő Evenepoelnak: sokkolva lesz a teste és az agya
5 ÓRA
Giro d'Italia
A szombati időfutam, ahogy a magyar versenyzők látták
7 ÓRA