Egy komplett sort össze tudna állítani a következő szezon bármelyik GrandTourjára az Ineos azokból a klasszisokból, akik közül mindenki győzelem- vagy dobogóesélyes lenne. Hogy ez a csúcsra vezet vagy épp 

visszaüt, egyelőre nem tudni, mindenesetre nevekből és álmokból nincs hiány. 

Nem az első, és gyaníthatóan nem is az utolsó olyan évre készülnek a briteknél, ahol hemzsegnek a nagyobbnál nagyobb sztárok. Emlékezhetünk arra, hogy a remekül sikerült 2018-as idény után (Chris Froome Giro d'Italiát, Geraint Thomas Tour de France-t nyert) 2019-et a Froome, Thomas kettős mellett a végül Tourt nyerő Egan Bernallal versenyezték végig, míg 2020-nak egy abszolút felturbózott, és talán túlságosan sokszínű csapattal mentek neki. 
Ennek az lett a vége, hogy a Tour-keretből kimaradó Froome Vueltázott, ezzel párhuzamosan az Israelhez távozott, Thomas balszerencsés bukása miatt a 3. szakaszon feladta a Girót, Bernal pedig a francia kör 17. szakaszán szállt ki - hogy mégsem ment "kukába" az év az összetettek szempontjából, hanem teljesen felborult és átalakult, mondhatni, jóra fordult a rendszer, az a Vuelta a Espanát második helyen záró Richard Carapaznak, valamint a Girót fantasztikus teljesítménnyel megnyerő meglepetésembernek, Tao Geoghegan Hartnak (és az őt segítő Rohan Dennisnek) volt köszönhető. 
Tour de Hongrie
Belga győzelem a magyar kör 2. szakaszán, Pelikán Jani szökött
13 ÓRA
A már egyébként is erős, ám a Jumbo-Visma dominanciája által jókora kihívás elé állított soron csavartak még egyet Dave Brailsfordék, hisz érkezik Adam Yates, Richie Porte, Daniel Martínez és Laurens De Plus is, a március 1-től csatlakozó brit szupertehetségről, az idei Baby Giro-győztes Thomas Pidcockról nem beszélve, a nagybevásárlást ráadásul az az Alexander Vlasov teheti teljessé, aki a hírek szerint felbontja a szerződését az Astanával és aláír az Ineos-hoz. 
Froome: "Az elmúlt tizenegy év emlékét örökké őrizni fogom magamban" | Eurosport
Chris Froome befejezte tizenegy évig tartó rendkívül sikeres pályafutását az Ineos (korábban Sky) csapatánál. A Vuelta vasárnapi zárószakaszán köszönt el tőlük, azon a versenyen, ahol 2011-ben az első igazán komoly győzelmét aratta. Igaz, ez a győzelem csak utólag lett az övé. Froome 2021-től az Israel Start-Up Nation csapatánál folytatja.
Mindez azt jelenti, hogy alsó hangon nyolc, de inkább kilenc-tíz olyan versenyzőnek kell összeállítani a legmegfelelőbb, az egyéni és csapatérdekekhez is passzoló programot, akik bármikor, bárhol topfavoritok, vagy épp Geoghegan Hart-féle, üstökösként berobbanó outsiderek. 
Ebből a kilenc-tíz névből négyen (Bernal, Carapaz, Geoghegan Hart, Thomas) nyertek már háromhetest, azaz közülük valaki biztosan segítő lesz - hacsak nem gondolkoznak a rájuk eddig nem feltétlen jellemző kétkapitányos taktikában. Hogy Brailsfordéknak akadhatnak álmatlan éjszakáik, az az alábbi összeállításból is teljesen egyértelműen látszik (megjegyzés: a zárójel az adott versenyző háromheteseken elért legjobb eredményét mutatja).
Geraint Thomas (34 éves, a 2018-as Tour győztese)
Nagyon biztatóan alakult a 2020-as formája, egészen addig, amíg a Girón egy rossz helyre guruló kulacs mindent megváltoztatott. "Rengeteg munkát tettem bele abba, hogy tökéletesen sikerüljön a Giro, legalább olyan jó formában voltam, mint amikor Tourt nyertem. Kiábrándító, ami történt" - mondta a feladással járó esése után. Ian Stannard visszavonulása után Ben Swifttel együtt ő az egyetlen, aki a 2010-es Sky-keretben is ott volt, és könnyen lehet, hogy az utolsó éve jön, hisz 2021 végén lejár a szerződése. Az idő nem az ő kezére játszik, így a kérdés adott: hogyan tud felépülni a medencetöréséből? Egyáltalán tényező lesz-e még valaha?
Richard Carapaz (27 éves, a 2019-es Giro győztese)
Noha nem nyerte meg azt a Vueltát, amin az útvonalból kiindulva nem számított legnagyobb esélyesnek, egyértelműen vezérként, okosan és erősen versenyzett Spanyolországban, egyedül Primoz Roglic és a Jumbo tudta őt felülmúlni. Idén bizonyította, hogy a Giro-siker nem kiugró és egyszeri eredmény volt, hisz a Touron a kevés pozitív Ineos-pillanat közül szinte az összes az ő nevéhez fűződött (a Michal Kwiatkowskinak átengedett szakaszgyőzelemhez is jócskán köze volt). Látszik, hogyha megkapja az esélyt és a támogatást, élni tud vele. 
"Felejthetetlen szezon volt, úgy érzem magam, mintha öt éve a csapatnál lennék. Rövid idő alatt szép sikereket értünk el, bele sem merek gondolni, mi lesz a következő három-négy évben. Képesek vagyunk arra, hogy Tourt nyerjünk" - nyilatkozta néhány napja.

EmUC1A1W4AcariP.jpg

Fotó: Eurosport

Egan Bernal (23 éves, a 2019-es Tour győztese)
A Tour címvédőjeként nagy várakozásokkal rakták rá a terhet, és hiába sikerült jól a felkészülése, a hát- és a térdsérülése megakadályozta őt abban, hogy ismét kiugró eredményt érjen el. Két hónap telt el a francia kör vége óta, mégsem tért vissza egyelőre a normális edzésekhez, és azt is elárulta, egy darabig biztosan nem lesz százszázalékos állapotban. Elsodorja őt az új hullám és visszasüllyed a mostani státuszából, vagy továbbra is kiemelt figyelmet és bizalmat kap kapitányként? "Motivált maradok a következő évre, de új célokat tűzök ki magamnak. Egy egész karrier előttem áll még, így egyelőre nem tudok elveszített vagy megnyert Tourokban számolni és gondolkozni" - mondta.
Tao Geoghegan Hart (25 éves, a 2020-as Giro győztese)
Az ember, akinek egyelőre nincs hivatalos szerződése 2021-re. Úgy került rivaldafénybe októberben, hogy tudtuk róla, nagyon tehetséges versenyző, mégis a semmiből jött a győzelme - ehhez persze kellett Thomas bukása és az éles váltás csapaton belül. Az új taktika azonban működött, a sok támadás és az aktív versenyzés új színt hozott az Ineos-fogalomba, így kíváncsian várhajuk, átviszik-e ezt a stílust az új szezonra. Ha igen, Geoghegan Harttal számolni kell a háromheteseken, és akár sorra szállíthatja a dobogókat, ellenkező esetben pont a fordítottja is megtörténhet vele. Egy biztos: ő nem változik a sikertől. "A történtek ellenére is ugyanaz a személy maradok, aki voltam. Minden reggel azért fogok felkelni, hogy bringára pattanhassak, hogy szeressem az életemet, hogy meghálálhassam a bizalmat, a kiváltságot, amit ettől a csapattól és ezektől a versenyektől kapok" - nyilatkozta a Giro után.
Óriási új korszakot nyitott Geoghegan Hart Giro-győzelme az Ineosnál | Eurosport
Dave Brailsford szerint egy csapásra változtatja meg csapata gondolkodási módját és szurkolók felé mutatott képét az olaszországi győzelem - avagy eddig nem nagyon ismert fogalom került az Ineos-kódexbe. A történet adott és világos: október 25-én, vasárnap minden idők egyik legszorosabb, legizgalmasabb háromhetesét nyerte meg Tao Geoghegan Hart.
Adam Yates (28 éves, a 2016-os Tour 4. helyezettje)
Sokakat meglepett egyrészt azzal, hogy négy napig viselte a sárga trikót a Touron, másrészt azzal, hogy augusztus 21-én megerősítette, hét szezon után elhagyja a Mitchelton-Scottot és aláír az Ineoshoz. Az, hogy életében először fog más csapatban versenyezni ikertestvérével, Simonnal, még nem jelent automatikus hátrányt, sokkal inkább kérdéses, milyen szerepe lehet egy olyan sorban, ahol a maga 28 évével aranyközépútnak számít a két generáció között. Az elmúlt négy éve alapján nem biztos, hogy ő lesz a Wiggins, Froome, Thomas utáni éra következő nagy brit bajnoka, a csapat célja mindenesetre kimondva-kimondatlanul ez lehet vele. "Szeretném az egy- és többnaposokon mutatott stabil formámat a háromhetesekre is átmenteni. Meglátjuk, hogy alakul a közös munka" - fogalmazott sejtelmesen.
Daniel Martínez (24 éves, a 2020-as Tour 28. helyezettje)
Az egyik legizgalmasabb átigazolás az övé, hisz remek éve volt az EF-nél: megnyerte a Dauphinét, majd a Tour 13. szakaszát. Lényegében kapitányi szerepet dobott el egy Ineos-szerződésért cserébe, és ha valakinél, nála nem tudni, valójában mit tud összetettmenőként a háromheteseken - hat GrandTouron van túl, ezek közül az idei francia körön nem volt tényező, a Vueltát pedig korán feladta bukása miatt. A dél-amerikai stílus nagyon feküdhet neki, imád támadni, és ha Brailsfordék összerakják őt, kellemes meglepetéseket okozhat. "Sokat léptem előre az utóbbi időszakban, és hálás vagyok minden támogatásért, de egyszerűen nem tudtam nemet mondani az Ineosnak. Úgy érzem, ez a legmegfelelőbb pillanat a váltásra, új szintre emelhetem a pályafutásomat. Készen állok arra, hogy a legjobbaktól tanuljak" - árulta el.
Pavel Sivakov (23 éves, a 2019-es Giro 9. helyezettje)
Az áttörés éve jöhet a tehetséges orosz-francia számára, aki jól mozgott a Tour felvezetőversenyein, aztán hősies módon, peches bukások közepette tekerte végig a három hetet Franciaországban - a 16. szakaszon bemutatott szökése a mentális erejéről is tanúskodott. Bármikor képes felszívni magát, a lábai érezhetően megvannak, nála inkább az lehet a talány, marad-e segítő, vagy végre megkapja a bizalmat első számú emberként. "A Dauphiné után nagyon meg akartam mutatni magam a Touron. Fejben először nehéz volt feldolgozni, hogy már a verseny legelején buktam, de erősebbé tett és jobban értékelem, jobban megélem a szép pillanatokat. Sok önbizalmat adott a szituáció a közeljövőre nézve" - mondta még a Tour közben.

043_2544241.jpg

Fotó: Eurosport

Richie Porte (35 éves, a 2020-as Tour 3. helyezettje)
A régi ismerős nagy visszatérése: Froome ment, Porte jött. Az ausztrál 2012 és 2015 között négy felemás, főleg rengeteg melóval és néhány balszerencsés emlékkel teli évet töltött a Skynál, majd hosszú utat megtéve végül elérte a célját, hisz a Trek kapitányaként dobogós lett az idei Touron. Talán ez, valamint a sok régi érzés is közrejátszott a váltásban, és ugyan nagyon valószínű, hogy segítővé "olvad", saját ambíciói is lehetnek. "Ösztönöz, hogy nagy győzelmek részese legyek és a világ legjobbjaival egy csapatban versenyezzek. Tudom, mi a szerepem, motivál, hogy minél többet tudjak segíteni, emellett remélem, hogy egyénileg is lesznek még sikereim" - egyértelműsítette a helyzetét.
+1: Alexander Vlasov (24 éves, a 2020-as Vuelta 11. helyezettje)
Egyelőre valóban semmi sem biztos vele kapcsolatban, hisz 2021 végéig az Astanához köti szerződés, de egyre több információ érkezik arról, hogy az Ineos kivásárolja őt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő kazahoktól - például az a Giuseppe Acquadro dolgozik az ügyön, aki Carapazt és Andrey Amadort is a britekhez csábította. A hegyeken és az egynaposokon is nagyon tud menni, ezt nem egyszer bizonyította, de hol lehetne a helye az említett nyolc versenyző, no meg a segítői szerepéből bármikor kitörni képes Laurens De Plus, Iván Sosa kettős, és a szenzációs bemutatkozásra készülő Thomas Pidcock között? 
via VeloNews
Giro d'Italia
Ez történt a Giro 6. szakaszán
14 ÓRA
Giro d'Italia
Valter Attila: Menjünk tovább, folytassuk, nyomjuk neki!
15 ÓRA