Dave Brailsford, az Ineos-Grenadiers csapatfőnöke elárulta, milyen sorokkal vágnak neki a 2021-es szezon háromheteseinek, de kitért Wout Van Aertra is, és természetesen Chris Froome is megkerülhetetlen volt.


Megvan már, mi lesz a leosztás a nagy körökre?
Egan Bernal Girózni fog, ahogy Pavel Sivakov, Dani Martinez és Filippo Ganna is. A Touron hangsúlyosabb lesz az egyenkénti, így aztán Geraint Thomas, Tao Geogheagn Hart, Richard Carapaz, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Laurens De Plus, Jonathan Castroviejo és Luke Rowe alkotják majd a Tour-sort. Adam Yates lesz majd a kapitány a Vueltán, akihez lehet, hogy Egan is csatlakozik, de persze majd kiderül, mennyi marad a tankjában.
Bernalt miért marad ki a Tour-keretből?
Egy rendkívüli év van mögöttünk, melyet a hátsérülése tovább nehezített. Ezt a sérülést egyáltalán nem akarjuk lebecsülni, úgyhogy egy kicsit más irányból közelítünk az idei szezonjához. Újra a régi Egant szeretném látni. Amikor hozzánk került, nem is a tehetsége fogott meg először, hanem az, hogy folyamatosan támadott és nyert. És tette mindezt azzal a letörölhetetlen mosollyal az arcán. Ő volt a mosolygó gyilkos. Szeretném, ha ez a mosoly visszatérne az arcára, ha újra élvezné a versenyzést. Az eredmények pedig majd jönnek maguktól. 
Kerékpár
Súlyosak Egan Bernal sérülései, gerincműtétre volt szükség
7 ÓRÁJA
Inkább a Giro, mint a Tour - ha a háta is megengedi, Bernal inkább Olaszországban villantana | Eurosport
2019 júliusa és 2020 szeptembere között nem telt el vészesen sok idő, mindössze 14 hónap. Mégis, Egan Bernal helyzete és megítélése teljesen más megvilágításba került. Amikor mindössze 22 évesen - első kolumbiaiként - megnyerte a sárga trikót, szinte már másnap megjelentek azok a hangok, hogy itt a kerékpáros, aki végre képes lehet a Pantani óta nem látott duplára, vagy akár évekig uralhatja a Tourt.
Tavaly egy 21 éves srác nyerte a Tourt, Geraint pedig a nyáron már 35 éves lesz.
Nem az életkor számít, hanem a vágy, hogy ki akarja magából hozni a legtöbbet. Nemrég beszéltünk telefonon, és hallottam a hangján, hogy iszonyú lelkes, borzasztóan motivált. Amíg megvan a megfelelő mentalitás, bármi lehetséges. Richie is tavaly, 35 évesen érte el a legjobb eredményét a Touron. 
És Carapaz? Ő lesz a harmadik számú fegyveretek a Tourra?
Ő támadni fog, az biztos. Ha ő nyeri a Tourt, az azért lesz, mert nem várt az egyenkéntire, hanem a saját kezébe vette a sorsát. Az ő stílusa nagyon jól illik a csapatunkba. 
És hogy passzol a csapatotokba a fiatal belga, Laurens De Plus?
Remekül dolgozik, bírom a karakterét nagyon. Egyelőre óvatosak vagyunk vele, de bízunk a képességeiben.
Állítólag egy másik belga, Wout Van Aert iránt is érdeklődtetek?
Ő egy fantasztikus versenyző. Ha nem lett volna csapata, hülye lettem volna nem lecsapni rá. Viszont ő jól érzi magát a Jumbónál, úgyhogy jól tette, hogy hosszabbított. 
Tavaly a korábbiakhoz képest agresszívebb taktikával versenyeztetek. Ez az új irány?
Nagyon elégedett voltam azzal, ahogy a Tour harmadik hetében és a Girón mentünk. Rohan Dennis komoly felfedezés volt a számomra. A Stelvión az egész Girót a feje tetejére állította. Ezen az úton szeretnénk továbbmenni. Büszkék vagyunk a korábbi eredményeinkre, de a jövőben másként szeretnénk sikeresek lenni. 

Dave Brailsford

Fotó: Eurosport

Akkor mondhatjuk, hogy szinte szimbolikus, hogy Chris Froome már nincs a csapatban.
Nekem ez még mindig furcsa. Most is jóban vagyunk, nincsenek rossz érzések egyik oldalon sem. De az élet nem áll meg, és a változás igenis jó dolog. 
Froome így ellenfél lett a számotokra, viszont Tom Dumoulin ideiglenes visszavonulásával egy riválissal kevesebb.
Ez nem Tomról, a versenyzőről, a riválisról szól, hanem Tomról, az emberről. Ahhoz, hogy valaki eredményes tudjon lenni, rendnek kell lenni a fejében. Remélem, minél hamarabb visszanyeri az egyensúlyát. 
Het Nieuwsblad
Kerékpár
Veszélyben a szezon? Busszal ütközött a Tour de France-győztes bringás
21 ÓRÁJA
Kerékpár
Sam Bennett: „Egy évet elpazaroltam, de k*rvára küzdeni akarok a zöld trikóért”
TEGNAP 11:39