Képmutatás, színészkedés és kamu nyilatkozatok. Nacer Bouhanni szerint ezzel van tele a mezőny, de ő nem áll be a sorba, és senki kedvéért nem fog szerepet játszani. Ezzel viszont azt is "vállalja", hogy nem lesz a legnagyobb kedvenc, és egyesek ellenszenvét is kivívja. Mint ahogy talán már ki is vívta.

"Annyi álszent ember van ebben a sportágban, hogy az elmondhatatlan. Megjelenik egy kamera és rögtön mosolyogni kezdenek. Ők tudnak szerepet játszani, meg képmutatóan viselkedni. Azt csinálják, amit elvárnak a szurkolók, és elvár tőlük a média. Nyilván kell a humor és a jókedv, de

 miért kell túltolni mindent? Mondjuk különösebben nem zavar az egész, pont nem izgat. Csak azt mondom, hogy én nem vagyok ilyen. Nem tudom, és nem is akarom állandóan megjátszani magam."

Kerékpár
Sagan: „Miért lenne probléma, hogy nem World Tour csapathoz kerültem?”
3 ÓRÁJA
Elég egyértelmű vélemény, és Nacer Bouhanni tényleg ehhez tartja magát.  Még véletlenül sem Jalabert vagy Virenque volt a példaképe, hanem Mike Tyson. Kilenc évesen kezdett bokszolni, ezért is hoz általában ökölvívós hasonlatokat.
"Mindannyian hasonló helyzetben leszünk az augusztusi újrakezdés után. Mint a bokszoló, akit kapott egy komoly ütést, lement a földre, de tudja, hogy fel tud állni. Most nem lesz jelentős különbség köztünk, mindenki ugyanakkora pofonba futott bele."

Nacer-Bouhanni-211840-1-1024x682.jpg

Fotó: Eurosport

Kilenc évesen kezdett bokszolni, és a mai napig rendszeresen eljár ütni. Az ökölvívás szeretetét Karimtól, az apjától örökölte. Nacer első országútijának megrepedt a váza, a papa pedig nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy kapásból újat tudjon venni. Inkább gondolt egy merészet, és levitte a fiát a terembe.
Haim Zaimi - korábbi bokszedzője - szerint, Nacer erre a sportra született, mert tényleg megvan benne a kellő tehetség. "Bátor, technikás, és abszolút nem amatőr a hozzáállása.”
Akár profinak is állhatna, ha felhagy a kerékpárral. Nem elképzelhetetlen a dolog, pár éve azt nyilatkozta, hogy 32 éves koráig tervez tekerni. 
"Addig versenyzek, aztán jöhet újra a boksz, ott még lehet egy-két jó évem."
Ha tényleg tartja magát ehhez, három szezonon keresztül még biztosan láthatjuk.
Ugyanis hiába ez eddig elért sok győzelem, azért van benne némi hiányérzet.
"Nyertem szakaszt a Girón, nyertem a Vueltán, de a Touron még nem sikerült. Ez az egyik legnagyobb célom, de már a prezentáció óta sejtettem, hogy ezt a győzelmet nem idén fogom megszerezni. Sajnos az a realitás, hogy a sprintereknek alig van lehetőségük ezen az útvonalon, teljesen a hegyimenőkre tervezték a pályát, ezért nekem nem sok keresni valóm van az idei Tour de France-on."

LW0A0549-1024x682.jpg

Fotó: Eurosport

A 2019-es szezon komoly nyomot Bouhanniban, elmondása szerint csak szenvedett a Cofidisnél, nem is tudott szakaszt nyerni. És ennek - legalábbis szerinte - a csapatvezető, Cedric Vasseur volt az oka.
"Nem beszél veled, nem mondja a szemedbe, amit gondol, csak az újságoknak panaszkodik. Márpedig ha nincs kommunikáció, elég nehéz megoldani a problémákat. Soha olyan rosszul nem éreztem magam sehol, mint tavaly a Cofidis-ban."
Elnézve az eredménytelenségét, ebben lehet valami, de hallgassuk meg a másik oldalt. Hisz az talán kívülről is lejön, hogy Bouhanni nem épp a legegyszerűbben kezelhető személyiség. 
"Nacerrel az a baj, hogy nem bízik másokban, és ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő előzetesen elképzelte, onnantól kezdve mindent a személye elleni támadásnak vesz. Például, ha mi bízunk Laporte-ban, az nem azt jelenti, hogy őt semmibe vesszük, vagy ne lenne fontos. De szerinte akkor ő már nem számít, háttérbe van szorítva, és mindenki ellene szövetkezik" - mondta Vasseur, aki menedzseri kinevezése után egyből kirúgta a segítőként alkalmazott Bouhanni papát, és erősen éreztette a versenyzőjével, hogy ekkora fizetésért cserébe, kevés rangos győzelmet szerez.
Bouhanni gyorsan el is jött a Cofidistől, és leigazolt az Arkeához. Már nem ő a legjobban fizetett francia kerékpáros, de ezt talán nem is bánja. Hisz végre jól érzi magát.
"Úgy írtam alá, hogy nem kértem senkit és semmit. Még saját vonatot se, vagy biztosítékot arra, hogy itt és itt kell indulnom. Magamra szeretnék figyelni, és a lehető legtöbb szakaszt megnyerni."
Utóbbi mondat nem véletlen, a legutóbbi szenvedős idényét ugyanis győzelem nélkül zárta. Szóval akárki hibázott, a rossz hangulat biztosan kihatással volt a teljesítményére.

EQq-BpzXkAEvmPJ.jpg

Fotó: Eurosport

Azt maga Nacer sem tagadja, hogy nem könnyű eset, de a rosszfiú bélyeget nem érti. Bár megtanult vele együtt élni.
"Nagyok az elvárásaim magammal szemben, és örülök, ha minden megfelelően működik. Ha viszont elveszítek egy olyan hajrát, amiről meg vagyok győződve, hogy megnyerhettem volna, akkor ne szóljon hozzám senki. Ha valami nem megy, mindig magamban keresem a hibát, mivel könnyű lenne azt mondani, hogy mások miatt nem sikerült. Én a munkában hiszek, ezt az édesapámtól tanultam.
Ő nagyon sokáig egy építkezésen dolgozott biztonsági főnökként, tudja mit jelent kemény melózni. Amikor otthon vagyok, végiggondolom, hogy napi három-négy-öt órát tekerek, ehhez képest ő megállás nélkül dolgozott.Látni kell, hogy mi kerékpárosok tényleg  kiváltságos helyzetben vagyunk. Kis túlzással akkor edzünk, amikor akarunk, miért kellene panaszkodnunk?"
Hát ilyen srác Nacer Bouhanni. Mark Cavendish szerint lehet, hogy nem a legnagyobb kedvenc, de kétségtelenül az egyik legőszintébb ember a mezőnyben.
"Ő legalább hű önmagához. A legtöbben nem ilyenek a kerékpársportban, és azt mondják, amiről azt gondolják, hogy hallani akarják tőlük. Nacer azt mondja, amit érez, és ezért én maximálisan tisztelem."
Le Parisien, Le Figaro
Kerékpár
Kattognak a fogaskerekek a Jumbónál: hogyan győzhetik le Pogacart?
21 ÓRÁJA
Olympic Games
Döbbenetes utolsó körös fordítás az aranyért, és bukással eldőlő bronzmeccs a pályakerékpárosoknál
TEGNAP 10:03