Jó, pici talán túloztunk a címet illetően. Ha a jövő nem is, de a következő szezon kerete már ismert a BMC-nél. Az amerikai együttes – amely idén 30 versenyt nyert – pénteken hivatalosan is bemutatta a 2014-es csapatát.

1381562_10151656274890723_56777034_n.jpg

Fotó: Eurosport

A BMC 4 korábbi világbajnokkal Alessandro Ballan (olasz), Cadel Evans (ausztrál), Philippe Gilbert (belga) és Thor Hushovd (norvég), két nemzeti bajnokkal (Schar illetve Hushovd) illetve hat új igazolással vág neki a 2014-es szezonnak. Az érkezők közül talán a volt Columbiás Atapuma és a Garmintól megszerzett Stetina a két legnagyobb név.
Giro d'Italia
"Szökés vagy gruppetto" - Dina Marci az első Girójára készül
5 ÓRA
 „Nagyon jó lenne eljutni 40 győzelemig úgy, hogy egy klasszikus egynapos is köztük van” – mondta a prezentáción Allan Peiper sportigazgató. „Ezen kívül készülünk a háromhetesekre, és nagyon szeretnénk a Top 3-ban zárni a csapatidőfutam világbajnokságon”.
Persze nem csak érkeztek a BMC-hez,hanem vannak távozók is. Marco Pinotti visszavonult (ö majd edző lesz a csapatnál) az olasz bajnok Santaromita az Oricához került, Frank pedig az IAM-et választotta.

857898_10151657431955723_1639805399_o.jpg

Fotó: Eurosport

„A BMC 2007-es alapítása óta minden egyes évben előre tudtunk lépni. Voltak világbajnokaink, nyertünk Tourt. Most pedig megint egy szinttel feljebb szeretnénk lépni. Izgulunk a 2014-es idény előtt, hisz rengeteg komoly célunk van. Végignézve a kereten és a sportigazgatókon (megszerezték Valerio Pivát a Katushától!), azt hiszem bizakodóak lehetünk” - nyilatkozta Jim Ochowicz a csapat elnöke.
A BMC 2014-es kerete:
Darwin Atapuma (COL), Alessandro Ballan (ITA), Brent Bookwalter (USA), Marcus Burghardt (GER), Steve Cummings (GBR), Silvan Dillier (SUI), Yannick Eijssen (BEL), Cadel Evans (AUS), Philippe Gilbert, Ben Hermans (BEL), Thor Hushovd (NOR), Martin Kohler (SUI), Sebastian Lander (DEN), Klaas Lodewyck (BEL), Amaël Moinard (FRA), Steve Morabito (SUI), Dominik Nerz (GER), Daniel Oss (ITA), Taylor Phinney (USA), Manuel Quinziato (ITA), Michael Schär (SUI), Peter Stetina (USA), Greg Van Avermaet (BEL), Tejay van Garderen (USA), Peter Velits (SVK), Larry Warbasse (USA), Danilo Wyss (SUI), Rick Zabel (GER).
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
20 ÓRA
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
21 ÓRA