Szegény Paolo Bettinit jól átverték. Mindenki mást is persze, aki hitt Fernando Alonsonak. Az olasz viszont le is mondott a szövetségi kapitányi posztról azért, hogy a FACT (Fernando Alonso Cycling Team) menedzsere legyen. Csakhogy – ahogyan azt éppen ő írta meg a Procycling.no-nak – „Sajnos az Alonso-projekt lekerült az asztalról, az okokat viszont nem fejthetem ki. Nem tudom, mik a távlati célok” - tette hozzá.
Alonso először az Euskaltel-Euskadi megmentéséről tárgyalt, abból az ügyből viszont nem lett semmi. Ezután döntött úgy, hogy saját csapatot épít, méghozzá az alapokról. Ehhez kérte Bettini segítségét, aki tavasszal, például a Tirreno-Adriaticón folytatott is puhatolózó tárgyalásokat. Viszont az egyeztetéseknél komoly gondot jelentett, hogy az UCI szabályai miatt senkinek sem tudta garantálni, hogy a csapat október 1. előtt engedélyt kap – márpedig manapság ki akar bizonytalanságban élni? Éppen ezért az állítólag kinézett bringások – mint Edvald Boasson-Hagen (MTN Qhubeka), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) vagy Alejandro Valverde (hosszabbított a Movistarnál) – mind eltűntek a piacról.
Ahhoz, hogy licencet kapjanak, október 1-ig egy tízes listát kellett volna prezentálniuk a hozzájuk igazolni vágyó versenyzők szándéknyilatkozatával, valamint egy 975 ezer svájci frankról szóló bankgaranciával, október 20-ra pedig újabb öt nevet kellett volna leadniuk. Ami biztos, ez nem történt meg, és most már nem is fog.
Kerékpár
"Az emberek azt hitték, egy ecuadori sosem nyerhet semmi komolyat"
EGY NAPJA
Arról, hogy mi lesz 2016-ban, most még nem sokat lehet tudni, de Bettini továbbra is szívesen segítene, ha lenne min: „Ha az a döntés születik, hogy hozzunk létre egy csapatot, akkor örömmel állok rendelkezésre tapasztalatommal” – írta a korábbi világbajnok.
Mást nem tehet, hiszen már nem ő a szövetségi kapitány, gyakorlatilag munkanélküli.
Persze nem kizárt, hogy jövőre nem csak neki, hanem Alonsónak is több szabadideje lesz - amit az együttesre fordíthat - hiszen egyre nagyobb ez esély arra, hogy jövőre az F1-ben is csapat nélkül marad...
Olympic Games
Két hónapja eltörte a kulcscsontját, most olimpiát nyert a legyőzhetetlen Tom Pidcock
TEGNAP 08:12
Olympic Games
Újabb ezüst, de ez valami egészen más – Van Aert mintha csak a Tourt folytatta volna
TEGNAP 17:14