Betancur.jpg

Fotó: Eurosport

Ezúttal hárman értek haza egy szökés után a Párizs-Nizzán Crêches-sur-Saône és Rive-de-Gier között. Ami a meglepetés volt, hogy a Fuglsang-Jungels-Betancur trióban utóbbi bizonyult a leggyorsabbnak a hajrában. Az összetett továbbra is nagyon szoros, az élén Geraint Thomas áll.
A Sky nagyon szeretne bizonyítani a szervezőknek, akik eléggé rosszul fogadták, hogy a címvédő Richie Porte végül inkább a Tirrenon indult. A sárga trikó már a briteknél, és bár Geraint Thomas tegnap azt nyilatkozta, hogy szerinte ma el fogja veszíteni, a csapat mindent megtett, hogy ez ne így legyen. A Belleville-i csalódást követően Sylvain Chavanel (IAM) szökésre vállalkozott, a matematikai képletnek megfelelően (ahányadik szakasz, annyi szökevény) ma már egy ötfős csoport tagja volt, Gorka Izagirre (Movistar), Jan Bakelants (Omega), Matthew Busche (Trek), Brice Feillu (Bretagne) tartott vele. Előnyük azonban nem bizonyult elégnek, 20km-rel a cél előtt utolérték őket, így a Sainte-Catherine nevű második kategóriás emelkedőre hárult a feladat, hogy több részre szakítsa a mezőnyt. Vincenzo Nibali próbálkozása után egy másik Astana-s, Jakob Fuglsang indult meg határozottan, akihez Carlos Betancur (AG2R) és Bob Jungels (Trek) csatlakozott. Habár sosem volt jelentős fórjuk, az a lejtmenetben, majd egészen a szakasz végéig kitartott, a sprintben pedig Betnacur bizonyult a leggyorsabbnak. A 24 esztendős kolumbiai, aki már tavaly is ötödik lett Giron újfent bizonyította, hogy egyre komolyabban kell vele számolni a jövőben. Akár már a rendkívül közeliben is, hiszen ahogyan ő is fogalmazott, pénteken következik az idei verseny „kulcsszakasza”, amely kifejezetten fekszik neki: Sokan azt mondják, a befutó Fayence-ban rendkívül hasonló a Fleche Wallone végéhez, amelyen tavaly harmadikként zárt.
Belgium Tour
Mark Cavendish nyerte a Belga kör ötödik szakaszát
14 ÓRÁJA
Fichier sélectionné dans Sport
Sajnos a mai napon sem úsztuk meg bukás nélkül. Ramunas Navardauskas (Garmin) azért, hogy elférjen a motoros és Maxime Bouet (AG2R) között egy jó nagyot lökött utóbbin, aminek kulcscsonttörés lett a vége. Ő most közellenség a francia csapatnál, a zsűri viszont megértette, miért tette azt a litván, amit...
A szakasz végeredménye:
1 Carlos Betancur (Col) Ag2r-La Mondiale, 3:38:15 

2 Bob Jungels (Lux) Trek Factory Racing, azonos idő
3 Jakob Fuglsang (Den) Astana, ai.
4 Bryan Coquard (Fra) Europcar, +2mp
5 Tom Boonen (Bel) Omega Pharma - Quick-Step, ai.
Az összetett állása:
1Geraint Thomas (Wal) Team Sky, 21:52:42 

2 John Degenkolb (Ger) Giant-Shimano, +3mp

3 Tom-Jelte Slagter (Ned) Garmin-Sharp, +3mp
4 Carlos Betancur (Col) Ag2r-La Mondiale, +5mp
5 Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar, +8mp
Tour of Slovenia
Bauhaus behúzta az első és az utolsó szakaszt is, Pogacaré az összetett
16 ÓRÁJA
Kerékpár
Tour de France: Már az újoncmezőny is brutálisan erős lesz
21 ÓRÁJA