Damiano Caruso nyerte a Giro 20. szakaszát, amivel megerősítette a második helyét összetettben, de nem lehet elégedetlen a rózsaszín trikós Egan Bernal sem.

„Vagy ezer dolog eszembe jutott a célvonal előtti utolsó métereken” – mondta Caruso, aki 1:59 hátránnyal követi Bernalt az összetettben. „Az összes áldozat, amit meghoztam, az összes edzés, és a csapattársaim kőkemény munkája. Példamutatóan versenyeztünk ma. Pello Bilbao különösen nagyot ment, úgyhogy kulcsszerepe van a győzelmemben. Ma valóra vált egy álmom, én vagyok a világ legboldogabb embere.”
„Féltem, hogy sok időt veszíthetek, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel, szerintem jól kezeltük a helyzetet” – mondta Bernal arra a kérdésre, hogy pánikolt-e ma szakasz közben. „Jó helyzetben vagyunk, hisz van két perc előnyünk a holnapi időfutam előtt. Az persze nem volt a legjobb, hogy az összetett második helyezett előttem tekert egész nap, de volt három emberem, akik az utolsó hegyen, amennyire lehet, próbáltak frissen tartani az utolsó napra. Az egyenkéntin mindent beleadok majd.”
Tour de France
Öt dolog, amire külön érdemes lesz figyelni az idei Touron
23/06/2021 14:50
„Mindent megtettem, nyomtam, ahogy tudtam” – mondta az összetett negyedik helyén álló Aleksandr Vlasov. „A vége felé leszakadtam Bernalék csoportjától, úgyhogy onnantól megpróbáltam saját tempón haladni. Köszönök mindent a csapatnak, holnap maxra kihajtom magam az időfutamon.”

Damiano Caruso győzelme után

Fotó: Getty Images

„Ma is próbálkoztunk, a srácok megint elképesztő munkát végeztek, mint mindig” – mondta a pénteki szakasz győztese, az összetett harmadik helyén álló Simon Yates. „A terv az volt, hogy az utolsó előtti hegyen megindulunk, de mikor odaértünk, nem volt lábam hozzá. A tegnapi szakasz, vagy a három hét összességében visszaütött. Megtettem, amit tudtam, remélem, holnap ünnepelhetek a dobogón.”
Valter Attila a 15. helyen várja a holnapi időfutamot. Ezt a pozíciót jó eséllyel meg is tudja majd tartani, sőt, akár még előrébb is léphet.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Kerékpár
A Valter-hatás, Dina Marci maximalizmusa és minden extra, ami a Girón történt
04/06/2021 12:31
Kerékpár
Na de miért éppen Egan? Bernal nevének nem mindennapi története
04/06/2021 11:38