Dobogó a provence-i körön, második hely a Laigueglián, majd egy újabb meglepő teljesítmény a hétvégi Strade Bianchén. Persze, ezek nem győzelmek, de ettől még jó látni, hogy Egan Bernal ilyen jó formában teker a szezon elején.

"Kicsit saját magamat is megleptem szombaton, hisz nem vagyok egy különösebben jó egynapos menő. Két igazi specialista mögött lettem harmadik, ami nagy erőt ad a folytatásra."
Így értékelte Bernal a Strade Bianchén elért dobogóját, ami Mathieu van der Poel szédületes teljesítménye miatt talán nem kapott akkora figyelmet mint, amit megérdemelt volna.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
11 ÓRÁJA
Pedig Bernal tényleg jó formában kezdte az évet, összetettben dobogós volt a provence-i körön, második helyen jött meg a Laigueglián, majd ehhez tette hozzá a Strade Bianchét. Úgy tűnik, ismét élvezi a tekerést. Pár héttel korábban, Dave Brailsford is valami hasonlóról beszélt.
"Ezt a hátsérülést egyáltalán nem akarjuk lebecsülni, úgyhogy egy kicsit más irányból közelítünk az idei szezonjához" - mondta az Ineos főnöke a Het Nieuwsbladnak.
"Újra a régi Egant szeretném látni. Amikor hozzánk került, nem is a tehetsége fogott meg először, hanem az, hogy folyamatosan támadott és nyert. És tette mindezt azzal a letörölhetetlen mosollyal az arcán. Ő volt a mosolygó gyilkos. Szeretném, ha ez a mosoly visszatérne az arcára, ha újra élvezné a versenyzést. Az eredmények pedig majd jönnek maguktól."

EvznJpOXAAUeje_.jpg

Fotó: Eurosport

És tényleg jönnek, igaz még nem győzelmek formájában. De ez a szerdán rajtoló Tirrenón könnyen megváltozhat. Egy biztos, Bernal - aki ezekben a hetekben is kisebb hátfájdalmakkal teker - elég biztatóan kezdett.
"A célom, hogy újra a régi Egan legyek, aki mer támadni, és nem fél, hogy leszakad. Csak szeretném élvezni a versenyt, amin évek óta tervezek menni, és meglátni, mi sül ki belőle. Arra készülök, hogy a Giróra leszek 100%-os állapotban, de persze minden esélyes így tervez. Nem egyedül indulok majd."
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
17 ÓRÁJA
Olympic Games
Szlovén arany az időfutamon, Roglic egy percet adott Dumoulinnek
17 ÓRÁJA