"Soha nem voltam még ilyen jó formában"

- mondta Sam Bennett még a Milánó-Sanremót megelőzően, ahol, bár nem ment rosszul, végül nem tudott ott maradni az első csoportban a legjobbakkal. Négy nappal később viszont jött a kifejezetten jó neveket felvonultató Brugge-De Panne, melyet végül simán behúzott. Semmi kétség, jelenleg ő a világ legjobb sprintere. És természetesen a mai Gent-Wevelgemen sem teljesen esélytelen.


Kiváló állapotban vagy. Sprinter létedre remekül bírod a hegyeket is.
Igen, már a Nizza is nagyon jól sikerült. Alapesetben az ember arra számít, hogy utána kezd javulni a forma, de most inkább próbálom tartani. 
Korábban beszéltél arról, hogy te nem vagy egy klasszikus sprinter. Abban az értelemben, hogy viszonylag jók az állóképességi számaid, viszont nem annyira kimagaslóak a robbanékonysági mutatóid.
Ez így van, és amilyen irányba fejlődik a sprint, az kedvez nekem. Azon múlik ugyanis minden, mennyire vagy friss, amikor elkezditek a hajrát. Az utóbbi időben a mezőny alaptempója is nagyon megnőtt, a szakaszok egyre jobban igénybe veszik a kerékpárosokat, amit tapasztalhattunk az UAE Touron és a Nizzán is. Sprinterként ezt meg kell tudnod oldani, ott kell maradnod elöl. 
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
10 ÓRÁJA
Mit gondolsz Wout van Aertról? Jó a hegyeken, kiváló időfutam-menő és remekül sprintel.
Így van, mindenben jó. Brutálisan jó atléta, egy valóságos erőmű. Vigyáznom kell, mit mondok, mert a feleségem szerint túlságosan is odavagyok érte. (nevet) De ezt el is ismerem, elképesztően jól néz ki a kerékpáron. Ha mellette tekersz, csak csodálni tudod, semmi mást.
Sam Bennett, akinek a Quick-Step tényleg egy gyerekkori szerelem volt | Eurosport
"A gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy ebbe a csapatba igazoltam." Mennyit halljuk például a focistáknál ezt a mondatot, a kerékpárosokra viszont már kevésbé jellemző. Pedig a fiatalon nagy Tom Boonen-rajongónak számító Sam Bennett ilyen helyzetbe került a legutóbbi átigazolása során. Ettől az évtől kezdve végre a kedvenc csapatában versenyezhet.
Korábban mesélted, mennyire megilletődött voltál, amikor először jártál a Quick-Step főhadiszállásán. Láttad kiállítva a korábbi nagy bajnokok trikóit és kerékpárjait. Jobb már a helyzet?
Most, ha bemész, az első kerékpár, amit meglátsz, az én zöld kerékpárom a Tourról. Úgyhogy igen, azt hiszem, túl vagyok a dolgon. Már nyugodt vagyok, mert érzem, hogy jó irányba halad a karrierem. De először kicsit kétségbeestem, fogalmam sem volt, hogy fogok én felnőni a feladathoz. 
A feleséged, Tara mesélte, hogy még a zöld trikónál is jobban örültél, annak a gratuláló üzenetnek, amit a példaképedtől, Tom Boonentől kaptál.
Emlékszem, a reptéren voltam. Épp átjutottam az ellenőrzésen, amikor jött az üzenet Tomtól. Baromira izgatott voltam, és sokat kellett agyalnom azon, hogy hogy köszönjem meg neki. Beírtam valamit, aztán kitöröltem... ezt játszottam egy darabig. Aztán a végső verziót átküldtem Tarának, hogy szerinte oké-e úgy. Nyilván nem akartam, hogy Tom hülyének nézzen. A feleségem lazábban fogta fel, visszaírt, hogy 'ugyan küldd már el azt a nyamvadt üzenetet'
És mit gondolsz, neked van esélyed belga klasszikust nyerni?
A lehetőség bennem van, de én nagyon tisztelem ezeket a versenyeket, iszonyú nehéz őket megnyerni. Nem vennék rá mérget, hogy sikerül. Sok múlik azon is, hogy mennyire ismered az útvonalat, hogy tudod-e, hol kell sokat beletenni és hol lehet spórolni.

Sam Bennett

Fotó: Eurosport

A QS-nél nagyon értenek ahhoz, hogy kell klasszikust nyerni, a csapatba kerülés viszont baromi nehéz.
Ez így van. De, ha egyszer elindulok, akkor nyerni akarok, vagy hozzásegíteni egy társamat a győzelemhez. Sok sprinter csak magával törődik, de számomra a csapatszellem és a csapatérdek szent. Mindent egymásért.
Mennyire fontos számodra, hogy Michael Mørkøv a felvezető embered? Sokak szerint ebben ő a legjobb. Lefevere szerint pedig az külön jó, hogy ő maga soha nem volt topsprinter. Michael minden dicséretet megérdemel. Elképesztő erős, hihetetlenül sok lehetőséget teremt a társainak, és borzasztóan jól olvassa a versenyt. Fontos, hogy egy felvezető ember fokozatosan növelje a tempót. Úgy kell előrehoznia az emberét, hogy az közben minél több energiát tudjon spórolni. Ha túl erőteljes a felvezetés, a sprinter idő előtt kipukkadhat. Egy korábbi sprinter számára nehéz ezt megoldani, hisz ő azt szokta meg, hogy benyomul a résekbe.
Írországban a kerékpár nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé. A tévében például tévedésből Rémi Cavagna fotójával vezettek fel téged az Év Sportolója választáson.
No komment. Gondolhatod, mi a véleményem erről. 
83. Gent-Wevelgem - az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Wout van Aert, Zdenek Stybar
⭐⭐ Sam Bennett, Tim Merlier, Michael Matthews, Christophe Laporte, Davide Ballerini
⭐ Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Cees Bol, Anthony Turgis, Jasper Philipsen, Giacomo Nizzolo, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen
☝ Matteo Trenin, Amaury Capiot, Timothy Dupont, Luka Mezgec, Gianni Vermeersch, Matteo Moschetti, Yves Lampaert, Sonny Colbrelli, Iván García Cortina, Mads Würtz Schmidt, Casper Pedersen
🗺️ Útvonal / térkép
🚴🏻 A rajtlista(a Trek csapata egy stábtag pozitív koronavírus tesztje miatt nem áll rajthoz!)
📺 Eurosport: 14.20 (rögtön a Katalán kör után, ismétlés: 19.45) 
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
17 ÓRÁJA
Olympic Games
Szlovén arany az időfutamon, Roglic egy percet adott Dumoulinnek
17 ÓRÁJA