Peter Sagan, a TotalEnergies sztárigazolása már jó pár napja a monacói otthona fogja.

Január 3-án lett egy éven belül másodszor is pozitív a koronavírustesztje, de a tavalyival ellentétben, most kifejezetten enyhék a tünetei. "Főzök, olvasok, filmeket nézek, és sokat beszélgetek a bátyámmal, Jurajjal, akinek szintén pozitív lett a tesztje.”
A Borát 5 év után elhagyó Sagan, aki a hónap végén lesz 32 éves, már másodszor kapta el a vírust, és bár a tünetei kevésbé durvák, mint 2021 januárjában, a monacói szabályok szerint tíz napig otthon kell maradnia, és nem érintkezhet senkivel. Így pedig azt sem tudja, mikor csatlakozhat az edzőtábort kedden kezdő csapatához.
Kerékpár
Botrányhős sprinterek, csendes hegyimenők – A személyiségen múlna, kiből lesz bajnok?
15/01/2022 18:30
"Hétfőn új tesztet csináltatok, ha az negatív lesz, akkor 13-án vagy 14-én megyek a srácok után.”
Sagan nem először lesz együtt az új csapattársaival, decemberben már bemutatkozott a többieknek.
„Októberben voltam a TotalEnergies főhadiszállásán néhány teszt miatt, és a fiúkkal is edzettünk már együtt. Ahhoz képest, hogy milyen volt a Bora az első évemben, ez a csapat feltűnően szervezett és teljesen profi. Mielőtt először összefutottam volna a spanyolországi táborban az új csapattársakkal, mindenkire rákerestem a neten, hogy ne legyen gondom a nevekkel és az arcokkal. Aztán megérkeztünk a szállodába és rájöttem, hogy a magolásnak nem sok értelme volt, hisz civilben mindenki maszkot visel. Szóval még tanulgatom a neveket, ami nem egyszerű, hisz a segítő személyzettel együtt közel hatvan új arc van a csapatnál.”
https://i.eurosport.com/2022/01/10/3283783.jpg
Hiába az új – egyébként nem WorldTour-szintű – csapat, a célok erre az évre sem változtak. Sagan először a tavaszi egynaposokon szeretne jól menni, de azt még nem tudja, mikor és hol kezdi a 2022-es szezont. Egy biztos, ugyanolyan motivált, mint tíz éve, és természetesen nem izgatják azok a hangok, melyek a nyugdíjazását szorgalmazzák.
„A TotalEnergies egy jó csapat, már tavaly is erős soruk volt Turgis mellé az egynaposokra. Mindenki örömmel fogadott, senkin nem éreztem, hogy ne örülne nekünk. Jött velem Oss, Bodnar és szerencsére a tesóm, aki továbbra is mindenkinél jobban képes motiválni. A negatív hangokkal egyáltalán nem foglalkozom, ha mindenre odafigyelsz, amit az emberek mondanak rólad, az nagyon romboló hatású lehet.”
Inkább maradok olyan, mint eddig is voltam, edzek, hiszek magamban, és akkor is mosolygok, ha esetleg nem nyerek. Úgyis mindig lesz egy következő esélyem.
(L’Équipe)
Kerékpár
Saganék megint elkapták a koronavírust
04/01/2022 19:27
Kerékpár
Három sztárcsapat, amely sokat változott erre az évre
03/01/2022 18:47