Nem sokkal a 36. születésnapját megelőzően, hosszú interjút adott a Cyclingnews internetes oldalnak Ivan Basso. A kétszeres Giro d'italia győztes olasz versenyző beszélt a Cannondaleben betöltött szerepéről, a Nibali-Froome kettőssel szembeni esélyeiről, és arról volt-e reális esélye annak, hogy az Astanába igazol.

pic390373558_670.jpg

Fotó: Eurosport

Ivan Basso 2007-ben és 2010-ben is Girot nyert, az idei szezont azonban győzelem nélkül zárta
Giro d'Italia
"Szökés vagy gruppetto" - Dina Marci az első Girójára készül
4 ÓRA
"Ha teljesen őszinte szeretnék lenni el kell mondanom, hogy nem vagyok Nibali és Froome szintjén. Ha ők valamelyik háromhetesen rajthoz állnak, ott nekem nem lehet győzelmi esélyem. A top 5-be bekerülhetek, a legjobbakkal versenyben lehetek, de velük nem" - nyilatkozta Ivan Basso. A Cannondale versenyzője a 2013-as idényt győzelem nélkül zárta, de a Vueltán mutatott teljesítménye sokáig emlékezetes marad. Még akkor is, ha a 14. szakaszt (amit óriási esőben és hidegben pont csapattársa Ratto nyert meg) kihűlés miatt fel kellett adnia. Basso a Cyclingnews-nak adott interjújában elmondta, komolyan egyszer sem fordult meg az a fejében, hogy elhagyja jelenlegi csapatát.
"Azt már többször elmondtam, ha valaki mellé beállok segítőnek, az csak is Vincenzo lehet. Az én esetleges csapatváltásom viszont nem volt több pletykánál. Szeretem a Cannondalet, bíznak bennem, és itt még mindig első számú embernek érzem magam. Nem akarok, és nem is akartam eligazolni" - mondta Basso, aki kedden ünnepli a 36. születésnapját.
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
19 ÓRA
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
20 ÓRA