Davide Ballerini tegnap megnyerte a Tour de la Provence első szakaszát, de talán ennél is érdekesebb, hogy mi történt nem sokkal a cél előtt. A szervezők ugyanis megint érthetetlen helyre tették a befutót, nem is maradt el a bukás.


Jelöletlen terelősziget az út közepén, nagy sebességgel érkező mezőny, ez sajnos csak egyet jelenthet: biztos bukást. Sajnos tényleg többen a fölre kerültek a Provence nyitónapján, ami annak fényében különösen megdöbbentő, hogy az UCI szabálymódisításokat vezetett be erre az idényre, megtiltva például a vázra fekvős lejtmenetezést.
Közben itt a szezon egyik első európai versenye, és rögtön egy ilyen veszélyes befutóval kell szembesülnie a mezőnynek.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
20 ÓRÁJA
"Talán el kellene kezdenünk aggódni az olyan dolgok miatt, melyek valóban számítanak. Két jelöletlen terelősziget az utolsó kilométeren belül, ami még egy százassal a céltól is veszélyes lenne, nemhogy így. Egy ekkora sebességgel érkező mezőny számára ez valóságos csapda, ami nem vezethet máshoz, csak biztos bukáshoz" -  foglalta össze a történteket Carlos Barbero.
Bár nem sokkal a sprint előtt többen tényleg elestek, szerencsére senkinek nem kellett emiatt feladnia a versenyt. A Provence első szakaszát a Quick-Stepben tekerő Davide Ballerini nyerte, Arnaud Demare előtt.
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
EGY NAPJA
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18