Davide Ballerini tegnap megnyerte a Tour de la Provence első szakaszát, de talán ennél is érdekesebb, hogy mi történt nem sokkal a cél előtt. A szervezők ugyanis megint érthetetlen helyre tették a befutót, nem is maradt el a bukás.


Jelöletlen terelősziget az út közepén, nagy sebességgel érkező mezőny, ez sajnos csak egyet jelenthet: biztos bukást. Sajnos tényleg többen a fölre kerültek a Provence nyitónapján, ami annak fényében különösen megdöbbentő, hogy az UCI szabálymódisításokat vezetett be erre az idényre, megtiltva például a vázra fekvős lejtmenetezést.
Közben itt a szezon egyik első európai versenye, és rögtön egy ilyen veszélyes befutóval kell szembesülnie a mezőnynek.
Kerékpár
"Az emberek azt hitték, egy ecuadori sosem nyerhet semmi komolyat"
4 ÓRÁJA
"Talán el kellene kezdenünk aggódni az olyan dolgok miatt, melyek valóban számítanak. Két jelöletlen terelősziget az utolsó kilométeren belül, ami még egy százassal a céltól is veszélyes lenne, nemhogy így. Egy ekkora sebességgel érkező mezőny számára ez valóságos csapda, ami nem vezethet máshoz, csak biztos bukáshoz" -  foglalta össze a történteket Carlos Barbero.
Bár nem sokkal a sprint előtt többen tényleg elestek, szerencsére senkinek nem kellett emiatt feladnia a versenyt. A Provence első szakaszát a Quick-Stepben tekerő Davide Ballerini nyerte, Arnaud Demare előtt.
Olympic Games
Két hónapja eltörte a kulcscsontját, most olimpiát nyert a legyőzhetetlen Tom Pidcock
6 ÓRÁJA
Olympic Games
Újabb ezüst, de ez valami egészen más – Van Aert mintha csak a Tourt folytatta volna
21 ÓRÁJA