Trek, BikeExchange, Jumbo-Visma, Israel Start-Up Nation és az Astana. Öt World Tour csapat részvétele már biztos az idei magyar körversenyen, ahol Dina Marci és Fetter Erik sora, az Eolo-Kometa is ott lesz.


"Ebben az idényben május 12-16 közötti időponttal kerültünk be az UCI versenynaptárába, ez az időpont a Giro d’Italia második hetére esik, ami azért kiváló dátum számunkra, mert azon a héten általában kevés World Tour-verseny van a naptárban" - mondta még novemberben Eisenkrammer Károly, a TdH főszervezője. 
"A célunk az, hogy átvegyük a Kaliforniai Körverseny „helyét” a csapatok naptárában. Az Egyesült Államok legnagyobb, csaknem tizenöt éve zajló versenyének szervezői 2019 novemberben, vagyis még a vírus előtt jelentették be, hogy a következő években pénzügyi problémák miatt nem tudják megszervezni. Természetesen tudom, hogy a Tour de Hongrie még nem a Tour of California, de ez az időpont kiváló lehetőség számunkra az előrelépéshez."
Kerékpár
Visszavonult a litván versenyző, akinek Roubaix-ban külön kinyitották a velodrome-ot
10 ÓRÁJA

unnamed.jpg

Fotó: Eurosport

Ennek megfelelően szépen alakul a mezőny, a mai bejelentés szerit az Astana már az (!) ötödik WT-csapat, amely ott lesz a május 12-i rajtnál.
A Tour de Hongrie szervezői az élvonalbeli csapatok közül korábban a TREK-Segafredo, Team BikeExchange a Jumbo-Visma és az Israel Start-Up Nation indulását jelentették be.
A 2021-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:
TREK-Segafredo (amerikai) World TeamTeam, BikeExchange (ausztrál) World TeamTeam Jumbo-Visma (holland) World Team, Israel Start-Up Nation (izraeli) World TeamAstana-Premier Tech (kazah) World Team, EOLO-Kometa (olasz) Pro TeamTeam Novo Nordisk (amerikai) Pro Team, Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team
Kerékpár
Mennyire nagy baj, hogy nem Párizsban ér véget a Tour? - ESB podcast
TEGNAP - 18:12