November elején talán már kijelenthetjük: szinte az összes World Tour csapat kialakította a jövő évi keretét. Mivel több nagy átigazolás nem várható, megpróbáltuk összegezni és értékelni az eddigi történéseket. A 3. részben az AG2R-Giant-SKY hármassal foglalkozunk.
  • AG2R
A franciáknál lemondtak a sprinterekről. Appollonio és Hutarovich is távozik, ami igazából nem nagy érvágás, mivel idén sem nyújtottak maradandót. Igazoltak viszont néhány fiatal tehetséget, akik az elkövetkező években inkább segítők lesznek, mint első számú emberek. Bakelants személyében viszont egy olyan rutinos profi is érkezett, aki pontokat is hoz jövőre.
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
9 ÓRA
Érkezett:
Jan Bakelants (OPQS) Nico Denz (Chambéry CF) Quentin Jauregui (Roubaix Lille Métropole) Pierre-Roger Latour (Chambéry CF)Távozott: Davide Appollonio (Androni) Maxime Bouet (Etixx) Steve Chainel (Cofidis) Yauheni Hutarovich (Bretagne)
Erősség: A jövőben is gondolkodik az együttes, bár jelenleg nem tudjuk megmondani, mennyire lesznek sikeresek a most érkező fiatalok.
Gyengeség: Eddig sem volt erős a sprintekben, ezután pláne nem lesz az.
A legjobb igazolás: Jan Bakelants.
Az ESB osztályzata: 5
  • GIANT
A jól bevált rendszer nem változik, a Giant a következő idényben is a sprintekben lesz érdekelt. A csapat jövője egy ideig veszélyben volt, de a samponokat gyártó Alpecin cégnek köszönhetően, megoldódtak a gondok. Kittel és Degenkolb 2016-ig rendelkezik szerződéssel, és van egy vb bronzérmes Tom Domoulin is a keretben, aki az időfutamokon villoghat.
Érkezett:
Carter Jones (Optum) Frederik Ludvigsson (Giant Devo) Lars van der Haar (Giant Devo) Zico Waeytens (Topsport)Távozott: Jonas Ahlstrand (Cofidis) Thomas Damuseau (Roubaix) Dries Devenyns (IAM) Reinardt Janse Van Rensburg (MTN)Tom Peterson (?) Matthieu Sprick (visszavonult)
Erősség: A meghatározó emberek maradtak, mindössze egy Van Rensburg-Jones csere történt. Kittel vonatához (Vellers, De Kort) nem nyúltak hozzá. Degenkolb még egy évvel tapasztaltabb lett, simán megvan az esélye, hogy rangos egynapost nyerjen.
Gyengeség: Továbbra sincs emberük a háromhetesekre, de ennek a csapatnak nem is ez a profilja.
A legjobb igazolás: Carter Jones
Az ESB osztályzata: 6

Marcel Kittel: két szakaszgyőzelem a Giron, és négy a Touron

Fotó: Eurosport

  • SKY
Egy ideig úgy tűnt, a Sky csúnyán lemarad az Astana és a Tinkoff-Saxo mögött az átigazolások tekintetében. Aztán egyszerre bejelentett vagy fél tucat új, és minőségi bringást. Ha König segítőnek érkezett, Froome-nak arany élete lesz, de nem kizárt, hogy a cseh már most kap egy három hetest. Viviani nagy csatára fogja késztetni Swiftet, a Girón simán összejöhet neki egy szakaszgyőzelem. Roche óriási tapasztalattal rendelkezik, Fenn és Nordhaug pedig a klasszikuson lesz hasznos.
Érkezett:
Andrew Fenn (Omega) Leopold König (NetApp) Lars Petter Nordhaug (Belkin) Wout Poels (OPQS) Nicolas Roche (Tinkoff) Elia Viviani (Cannondale)Távozott: Edvald Boasson Hagen (MTN) Dario Cataldo (Astana) Joe Dombrowski (Cannondale)
Erősség: Minden területen sikerült erősíteni.
Gyengeség: Cataldo személyében egy jó ITT menőt és hasznos segítőt veszítettek. De az érkezők fényében, ez lehet fel sem fog tűnni.
A legjobb igazolás: Leopol König
Az ESB osztályzata: 9

A Sky idén nem nyert szakaszt egyik nagy körön sem

Fotó: Eurosport

Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
12 ÓRA
Tour de Hongrie
Elektromos autóval kísér a Škoda az idei Tour de Hongrie-n
15 ÓRA