November elején talán már kijelenthetjük: szinte az összes World Tour csapat kialakította a jövő évi keretét. Mivel több nagy átigazolás nem várható, megpróbáltuk összegezni és értékelni az eddigi történéseket. A 2. részben az Eitxx-Orica-Katusha hármassal foglalkozunk.
  • ETIXX-QUICK STEP
Igazán nagy név nem érkezett a korábbi Omegához, melynek legnagyobb értékei - Kwiatkowski, Cavendish és Uran - a jövő év végig rendelkeznek szerződéssel (Terpstra egészen 2017-ig). A következő szezonban náluk teker a világbajnok, és Bakelantson kívül nem veszítettek fontos versenyzőt.
Kerékpár
Ulissi nyerte a szlovén kör királyszakaszát
9 ÓRÁJA
Érkezett:
Maxime Bouet (Ag2r) David de la Cruz (NetApp) Yves Lampaert (Topsport) Fabio Sabatini (Cannondale) Lukas Wisniowski (Etixx CT)Távozott: Jan Bakelants (Ag2r) Thomas De Gendt (Lotto) Kevin De Wert (Lotto NL) Andrew Fenn (Sky) Serge Pauwels (MTN) Alessandro Petacchi (Vini Fantini ?) Wout Poels (Sky)
Erősség: Gyakorlatilag minden fronton van minőségi versenyzőjük, és az átlagosnál is nagyobb figyelmet fognak kapni Kwiatkowski miatt. Az idei bukása következtében Cav nyilván nagyon motivált lesz a Touron.
Gyengeség: Ha Uran betegség miatt megint elszáll, nem nagyon lesz emberük a háromheteseken. A Poels-Bakelants kettősből valakit megtarthattak volna. 
A legjobb igazolás: De la Cruz 
Az ESB osztályzata: 6
  • ORICA
Alig volt mozgás az ausztrál csapatnál, ahol jövőre is a Matthews-Gerrans kettőstől, illetve a Yates tesóktól várhatók az igazán kiemelkedő eredmények. Megszerezték a nagy tehetségnek tartott (U23-as vb ezüstérmes) Caleb Ewant, aki a sprintekben lehet jó. Távozott Matthew Goss, ő korábbi Milano-Sanremo győztesként nagy névnek számít. De az idei éve igencsak felejthetőre sikerült.
Érkezett:
Adam Blythe (NFTO) Magnus Cort Nielsen (Cult) Caleb Ewan (AIS)Távozott: Matthew Goss (MTN)
Erősség: A keret egyben maradt, Ewan pedig sok szakértő szerint a jövő egyik sztárjává válhat. Az Oricában lesz kitől tanulnia.
Gyengeség: A következő idényben már az átlagosnál is nagyobb teher (és figyelem) hárul Gerransra, aki nagyon jó évet futott. Háromhetesre továbbra sincs emberük, de náluk ez már megszokott. És nem is feltétlenül baj.
A legjobb igazolás: Ewan
Az ESB osztályzata: 5,5(de alig volt mozgás a csapatnál)

Az Orica idei 953 WT pontjából, 478-at Gerrans szerzett.

Fotó: Eurosport

  • KATUSHA
Joaquim Rodríguez és Alexander Kristoff szerződése csak jövőre jár le, vagyis a két legnagyobb név 2015-ben is a Katushnál marad. Érkezett a sprinter Guarnieri, illetve a NetApptól Machado, aki a háromheteseken kaphat komoly szerepet.
Érkezett:
Sven Erik Bystrøm (Øster Hus) Jacopo Guarnieri (Astana) Sergey Lagutin (RusVelo) Tiago Machado (NetApp) Illnur Zakarin (RusVelo)Távozott: Pavel Brutt (Tinkoff) Petr Ignatenko (RusVelo) Mikhail Ignatyev (?) Aliaksandr Kuchynski (?) Alexander Rybakov (RusVelo)
Erősség: A Rodríguezt kiszolgáló személyzet egy nagyon jó Machadóval bővült, és még Kristoff is kiváló korban van. A gondok majd jövőre jelentkezhetnek, amikor a két sztár szerződése lejár. 
Gyengeség: A sprintek nagy részében Kristoff valószínűleg megint csak magára számíthat. Kérdés Guarnieri milyen szerepet fog kapni a norvég versenyző mellett.
A legjobb igazolás: Machado
Az ESB osztályzata: 6,5

Kristoff - trikókkal együtt - 17 győzelemmel zárta a szezont. (Fotók: Europress/Getty)

Fotó: Eurosport

Kerékpár
Négy ok, amiért az Ineos szerint Thomas megnyerheti az idei Tourt
15 ÓRÁJA
Tour of Slovenia
Aberasturi nyerte a sprintet a szlovén kör 3. szakaszán
TEGNAP 17:06