November elsején talán már kijelenthetjük: szinte az összes World Tour csapat kialakította a jövő évi keretét. Mivel több nagy átigazolás nem várható, megpróbáltuk összegezni és értékelni az eddigi történéseket. Az 1. részben a Movistar-BMC-Tinkoff hármassal foglalkozunk.
  • MOVISTAR 
Alejandro Valverde három évvel hosszabbított, Nairo Quintanának köszönhetően pedig a jövő is biztosított. A kolumbiai versenyző olyan fiatal, hogy a jövő évi Tour de France-on ismét megszerezheti a fehér trikót.
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
10 ÓRA
Érkezett:
 Winner Anacona (Lampre), Ruben Fernandez (Caja Rural), Marc Soler (Lizarte), Rory Sutherland (Tinkoff)Távozott: Ivan Gutierrez (?, )Ruben Plaza (Lampre), Enrique Sanz (?), Sylvester Szmyd (?), Francisco Ventoso (?)
Erősség: Anacona érkezésével egy újabb luxussegítője lett Quintanának/Valverdének, aki később akár csapatkapitány is lehet egy nagy körversenyen.
Gyengeség: A sprintekben továbbra sem lesz igazán nagyágyúja a csapatnak.
A legjobb igazolás: Anacona
Az ESB osztályzata: 7

Fotó: Eurosport

  • BMC 
A mezőny egyik legmagasabb költségvetéssel dolgozó csapata az elmúlt két évben mindössze egy szakaszt nyert a három nagy körversenyen. Gilbert-től rangos egynapos győzelmet, TVG-től talán egy újabb Tour Top 5-ös szereplést várhatunk. Nagy kérdés, mi lesz Samuel Sánchezzel, aki bár hatodik volt spanyol körön, lassan 37 éves lesz. Vagyis nem a jövő embere.
Érkezett:
Damiano Caruso (Cannondale), Alessandro De Marchi (Cannondale), Rohan Dennis (Garmin), Jean-Pierre Drucker (Wanty), Campbell Flakemore (Avanti), Stefan Küng (BMC Devo), Joey Rosskopf (Hincapie), Manuel Senni (Colpack), Dylan Teuns (BMC Devo)Távozott: Steve Cummings (MTN), Yannick Eijssen (Wanty), Cadel Evans (visszavonul), Steve Morabito (FDJ), Dominik Nerz (Bora), Thor Hushovd (visszavonult), Larry Warbasse (?)
Erősség: Minőségi versenyzők jöttek: Caruso, De Marchi és Dennis is komoly erősítésnek számít. Gilbert és Van Garderen tökéletes segítőkkel rendelkezik.
Gyengeség: Kevés a kiemelkedő bringás: a klasszikusokon és a többnaposokon is egyetlen emberre épít a csapat, egy sérülés az egész szezonnak keresztbe tehet.
A legjobb igazolás: Dennis.
Az ESB osztályzata: 8

Fotók: Europress/AFP

Fotó: Eurosport

  • TINKOFF-SAXO
Nevek alapján ők erősítettek a legjobban, ez nem lehet kérdés. Sagan személyében lesz egy minőségi versenyzőjük a tavaszi egynaposokra, Contador pedig kapott egy rutinos Bassót  maga mellé segítőnek. Ilyen (érkező) névsor mellett talán fel sem tűnik Roche távozása.
Érkezett:
Ivan Basso (Cannondale), Maciej Bodnar (Cannondale), Pavel Brutt (Katusha), Robert Kiserlovski (Trek), Juraj Sagan (Cannondale), Peter Sagan (Cannondale)Távozott: Karsten Kroon (visszavonult), Marko Kump (?), Nicolas Roche (Sky), Nicki Sørensen (visszavonult), Rory Sutherland (Movistar)
Erősség: Elképesztően erős keret, amelyhez Basso és Kiserlovski is csupán segítőként érkezett, minden adva van ahhoz, hogy jövőre a Tinkoff-Saxo nyerje a World Tour csapatversenyét. Ha Contadorral történik valami, még akkor is versenyben lehet a többnaposokon.
Gyengeség: Gyakorlatilag nincs, de ha sok nagy név kerül egy csapatban, abban mindig lehet némi veszély.
A legjobb igazolás: Peter Sagan
Az ESB osztályzata: 10
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
14 ÓRA
Tour de Hongrie
Elektromos autóval kísér a Škoda az idei Tour de Hongrie-n
17 ÓRA