Eurosport

Aru: Ez a bukás sokkal durvább is lehetett volna

Aru: Ez a bukás sokkal durvább is lehetett volna
By Eurosport

The 13/09/2018 at 15:11Updated The 13/09/2018 at 15:18

Fabio Aru szerdán nagyot bukott, majd elnézést kért a viselkedéséért.

Nagyon nem jó őt így látni.

Egyrészt saját elmondása szerint is szenved, képtelen lépést tartani a legjobbakkal. Másrészt ott az a szerdai bukás, ami akár sokkal súlyosabb is lehetett volna.

Fabio Aru egy lejtmenet során, 70 km/h-s sebességnél esett. Csúnyán megütötte magát, szétszakadt a meze, de betekert a célba. És természetesen folytatja a Vueltát.

"Szerencsére jól vagyok, de ez durvább is lehetett volna. Horzsolásaim vannak, pedig komoly tempónál estem rá a hátamra. Lehet, hogy ott és akkor durván reagáltam, de elsőre nagyon megijedtem. Ugyanis kifejezetten fájt a hátam. Szeretném befejezni a versenyt, mert ott akarok lenni a világbajnokságon. Mindegy milyen szerepben, de szeretnék segíteni a csapatnak."

Aru összetettben már rég elszállt, a Giro után ez a háromhetese sem sikerült túl erősre, így sokan még a válogatottba kerülését is megkérdőjelezik.

"Beszéltem a rajt előtt Nibalival, hallottam mit nyilatkozott rólam. Nagyon jól estek a szavai. Igaza van abban, hogy amikor nem megy, akkor kell a másikat a támogatásodról biztosítanod. Ahogy lesz rá módom, próbálom neki meghálálni ezt az egészet."

De mi történt tegnap?

Egyáltalán miért illette Aru a Colnagóját egy durva, "cazzo di bici" vagyis "kibaszott kerékpár" kifejezéssel?Miközben az is hallható volt, hogy a váltóját szidja.

Erre az UAE menedzsere, Matxin Fernandez válaszolt.

"Leblokkolt a váltója, és a lejtmenet során próbálta megigazítani. Ilyen tempónál pedig jött a bukás. Nyilván dolgozott benne az adrenalin, megijedt és ideges is volt. Egyébként a befutó után felhívta Ernesto Colnagót, és bocsánatot kért."

Aru, miután 14 perc hátránnyal betekert a célba, az este folyamán a twiterre is kitett egy üzenetet, amiben a szurkolóktól kért elnézést a viselkedéséért.

Aru has a bloody bottom after a fall