Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vas Blanka: „Elégedett vagyok a kezdéssel, de nem volt sima napom”

Bodnár Gergő

Frissítve 11/04/2022 - 11:36 GMT+2

A tavalyi leuveni világbajnokságon ment utoljára országúton, de tegnap végre elkezdte a 2022-es szezont. Vas Blanka 24. lett az első idei versenyén, de annak fényében, hogy fontos pillanatokban elég sokat láttuk a mezőny elején dolgozni, ráadásul nem tudott rendesen enni az Amstel közben, ez mégis elég jó kezdés volt.

Vas Blanka - fotó: instagram.com/teamsdworx

Fotó: Instagram

„Szerintem jó volt így elsőre, elégedett vagyok a kezdéssel.” Így a szól a rövid, egy mondatos értékelés Vas Blankától, aki 7 hónap után, tegnap végre újra élesben tekert az országúton.
Az SD Worx versenyzőjét elég régen, a koronavírus miatt nem a legjobban sikerült cyclocross világbajnokság óta nem láttuk, de január vége óta legalább teljesen kipihente magát, és felkészült a 2022-es szezonra, amit a vasárnapi Amstelen indított.
„Előzetesen több feladatom voltn elsőként az, hogy ha 40 kilométer környékén van szökési kísérlet, akkor abban én, vagy Chantal Blaak legyen benne. De ezek igazából elmaradtak, és ugyan később voltak próbálkozások, veszélyes ember lépett el”– mondta Blanka.
„Aztán volt egy jó nevekből álló szökés, és mivel csapatszinten kimaradtunk belőle, azt nekem meg Chantalnak kellett leforogni. Ha jó tudom, az a rész már látszott a tv-ben is, mert akkoriban kezdődött az élő közvetítés. Az ott elvégzett munka elég sokat kivett belőlem, kellett egy kis idő, hogy észhez térjek. Végül ez teljesen nem is sikerült.”
Blanka elmondta, hogy a SD Worx-nél a kijelölt kapitány a végül második helyen záró Demi Vollering volt, ő pedig akkor vesztette el az esélyét egy jó eredményre, amikor elég hátul kezdte a Cauberget.
De volt itt más is menet közben, ami kívülről nem látszott és eléggé megnehezítette, a végül a 24. helyen záróBlanka versenyét.
picture

Vas Blanka - fotó: instagram.com/teamsdworx

Fotó: Instagram

„Végig hányingerem volt, szerintem az izotól, amit menet közben ittam. Túl sok szénhidrát volt benne, azzal lehetett a baj. Nem is kívántam semmit a verseny alatt, alig ettem, csak egy zselét toltam be. Szerintem valamennyit az is számíthatott, hogy túl sokat reggeliztem, bár ha a többieket nézem, akkor még én ettem a legkevesebbet.”
Blanka a vasárnap estét egyébként már itthon töltötte, ezen a héten Magyarországon készül, és jövő hétfőn utazik vissza Belgiumba, hisz április 20-án jön a második idei országúti versenye, a Fléche Wallonne. Amit természetesen élőben közvetítünk az Eurosporton.
„Én szerettem volna hazajönni, mert most volt rá időm, a következő két egynaposom után ez már nem lett volna lehetséges. A Liége-t követően egyből megyek egy 3 napos luxemburgi versenyre (Ceratizit Festival Elsy Jacobs), szóval akkor nem tudtam volna visszarepülni.”
Blanka tehát jövő héten héten két nagy egynaposon (FW+LBL) indul, majd május 1-től jön a három szakaszos Ceratizit Festival, azt követően pedig két monti verseny. Előbb Albstadt, aztán Nove Mesto.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés