"Szeretnék valami újat kipróbálni, és a világ legnagyobb kerékpárversenye pont ilyen. A Tour mindenki számára egy hatalmas kihívás."

Rövid és érthető indoklás, egyértelmű a helyzet. Tao Geoghegan Hart döntött és idén nem lesz ott az olasz körversenyen.


"Nem mindig jó, ha ugyanazt a célt tüzöd ki magad elé, és ugyanazon a versenyen indulsz. Szükség van új célokra. A világ legnagyobb és legrangosabb verseny pont ilyen. A Tour de Frace mindenki számára egy hatalmas kihívás" - mondta a Daily Telegraph-nak Tao Geoghegan Hart, akit idén a Tour de France-on láthatunk. Meg az olimpián, merthogy ez lesz a másik fő célja 2021-ben. 
"Versenyképes vagyok a háromheteseken, azt hiszem ezt tavaly már bebizonyítottam. Huszonöt éves vagyok, soha nem mentem még a Touron, itt az ideje annak, hogy ott is kipróbáljam magam. Tudom, mostanság két srác is nyert majdnem újoncként, de szerintem egy ilyen színtű versenyen azért szükség van a tapasztalatra."
Amstel Gold Race
Miért telt 10 percbe kihozni Van Aertot győztesnek az Amstelen?
20/04/2021 - 09:54

000_8TU6PG.jpg

Fotó: Eurosport

Geoghegan Hart teháta címvédés helyett, Ricard Carapazhoz illetve Geraint Thomashoz hasonlóan tourozni fog, ami azt jelenti, hogy minden esély megvan Egan Bernal Giro részvételére.  A kolumbiai versenyző hivatalosan még nem jelentette be az idei programját, de nem lenne meglepő, ha tényleg ő lenne az Ineos kapitánya az olasz körversenyen. 
Bernal nagyjából egy hónappal ezelőtt mesélt arról, hogy a szépen gyógyul a hátsérülése, és bár még nem mutatták be az útvonalat, nagyon komolyan gondolja a Giro-indulást.
Amstel Gold Race
Van Aert célfotóval nyerte az Amstelt
18/04/2021 - 15:32
Amstel Gold Race
Mint a világbajnokság, csak kicsit rövidebb – egy év szünet után újra itt az Amstel
17/04/2021 - 17:53