Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Basso: "Nem ígérhetem, hogy nyerni fogunk a Girón, de érezhető lesz a jelenlétünk"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/02/2021 - 10:20 GMT+1

Ivan Basso szerint minőségi az Eolo-Kometa kerete, így képesek lehetnek arra, hogy kihozzanak valami extrát a Giróból.

Fotó: Eurosport

Versenyzőként kilenc Girón, és összesen húsz Grand Touron indult, csapatvezetőként azonban az idei lesz az első olasz körversenye. És ez már nem csak terv, hanem szerda óta kész tény. Az Eolo-Kometa ugyanis megkapta a szabadkártyát, így tényleg ott lehet a 2021-es Girón.

"Ez a csodálatos hír pontosan megmutatja, hogy igenis lehet hinni a csapatunkban, és van bennünk fantázia" -mondta Basso, aki versenyzőként két alkalommal, 2006-ban és 2010-ben nyert Girót. 
"Önfeláldozás, szenvedés, és akarat. Ez kell ahhoz, hogy valakinek lehetősége legyen bekerülni a keretbe. A Giro-indulás egy akkora lehetőség, ami nem minden nap adódik egy hozzánk hasonló csapat számára. Olaszországban rengeteg kisgyerekek álmodozik arról, hogy egyszer eljut erre a versenyre, amire mi most lehetőséget kaptunk."
A Giro-szervezői az Eolo-Kometa mellett a Bardiani-Vini Zabù kettőst hívták meg, ami azt jelenti, hogy az Androni most lemaradt az olasz körről. 
Basso és Contador csapatának meghívása viszont azt jelentheti, hogy jó esély van legalább egy magyar versenyző, konkrétan Fetter Erik indulására, aki már tavaly decemberben is arról mesélt nekünk az ESB podcastben, hogy az  előzetes versenynaptárukban ott szerepelt a Giro (melynek az Eolo egyébként kiemelt szponzora).
"Soha nem indultunk még háromhetesen, ez nyilván új dolog lesz számunkra, de ennek ellenére azt mondom, minőségi a keretünk, és sok van a srácokban" - mondta Basso. "Ugyanakkor tudjunk a helyünket és teljesen realisták vagyunk. Épp ezért nyilván nem tudom megígérni, hogy nyerni fogunk, viszont szeretnénk főszereplők lenni, így mindenki érezni fogja a jelenlétünket."
Dina Marci és Fetter Erik sora egyébként nem csak a május 8-án rajtoló Giro d'Italián, hanem a Tirreno-Adriaticón valamint a Strade Bianchén is indulhat. Természetesen valamennyi versenyt élőben közvetítjük az Eurosporton, és az Eurosport Playeren.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés