Johan Museeuw neve nyilván megkerülhetetlen belgaként, és hát az életkorából kiindulva a Jumbo-Visma versenyzője is egy bizonyos Tom Boonen sikerein nőtt fel.

Bart Wellens (Kétszeres világbajnok cyclo-cross versenyző)
2003 környékén folyamatosan követtem cyclocrosst, és nagyon élveztem a Sven Nys elleni meccseit. Bár sok komoly győzelmet szerzett, Sven ellen általában nem ő nyert, szóval nekem egyből szimpatikussá vált. De igazi példaképem gyerekként nem volt, nálam manapság is azok számítanak „hősnek”, akik életeket mentenek. Mint például az orvosok.
Kerékpár
Van Aert nem viccel: rámegy a Roubaix-ra, a Flandriára és a többnaposokra is
7 ÓRÁJA
Johan Museeuw (3 Flandria és 3 Roubiax-győztes korábbi versenyző)
Tényleg nem volt példaképem kis koromban, de azt megértem, ha például egy csodával határos visszatérés jó példával szolgál sokak számára. Egyszer még juniorként én is láttam Museeuw-ról egy dokumentumfilmet, ami feldolgozta a sérülését, a visszatérését és a Roubaix-győzelmét. Bár gyerekként szerintem nem voltam tisztában azzal, mit jelent pontosan egy ilyen rehabilitáció, de nagyot megfogott, amit ott láttam. Durva, hogy milyen időszakon ment keresztül. Ha akkor van esélyem vele találkozni, biztosan kértem volna tőle egy aláírást.

Tom Boonen (3 Flandria és 4 Roubaix-győztes korábbi versenyző)
Én is rajta, és a nagy győzelmein nőttem fel. Szurkoltam neki, egy-egy versenye előtt néha még ideges is voltam. Azóta egy közös ismerős miatt már többször edzettünk is együtt, illetve volt jó pár közös interjúnk. Manapság nem beszélünk sokat, mivel Tom az egyik újságnál elemzőként dolgozik, szóval szerintem tudatosan próbálja tartani a távolságot.

Wout van Aert

Fotó: AFP

Cédric Van Branteghem (váltóval Eb bronzérmes belga atléta)
Szeretem az atlétikát, mert nekem is az volt az első sport, amit kipróbáltam. Nyilván anno megnézem Usain Boltot, de nem a 100 méter a kedvencem. Sokkal inkább inkább a 400, aminek Cédric is a specialistája.
Tom Waes (belga filmrendező, producer)
Nem olvasok sokat, kicsiként a képregények sem érdekeltek, a filmeken elalszom, kevés tv-t nézek, de az ő műsorai lekötnek. Főleg amikor a világ különböző veszélyes helyeire utazik. És ezen kívül minden olyan dokumentumfilm jöhet, amiben a világháborúról van szó.
Green Day (amerikai punk, és pop rock banda)
Szerettem őket, bár tiniként nem voltam az a nagy zeneőrült, meg koncertre járó. Volt egy rövid deszkás korszakom, annak minden kellékével: tapadós farmer, hosszú haj és Vans cipő.
(Forrás: Het Nieuwsblad)
Kerékpár
Cavendish-t a Tourra, Lefevere jegyzeteit az eurosport.hu-ra! - ESB podcast
EGY NAPJA
Kerékpár
Keisse: „Az utolsó évemben nem kamuzhatok, a hitelességem forog kockán”
TEGNAP 13:45