Adam Yates nagyot ment a Katalán kör szerdai hegyi befutós szakaszán, és győzelmével az összetett első helyét is megszerezte Almeidától. Valter Attila 5.34 hátránnyal jött meg a Vallteren.


Tegnap Dennis, ma pedig a téli igazolás, Adam Yates szerezte meg az első győzelmét Ineos mezben, a brit versenyző ráadásul a összetett első helyet is átvette Joao Almeidától, aki ma 46 másodpercet kapott. A 11.3 kilométer hosszú (és átlagosan 7.6%-os meredekségű) hegyet megnyerő Yates mellet, a mai szakaszon másodikként záró Chaves, és a harmadik helyet megszerző Valverde is nagyon biztatóan mozgott, de jól ment Valter Attila csapattársa, Badilatti is, aki csak 1.03-at kapott Yates-től.
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
6 ÓRÁJA
"Vallter-Valter 1-0" - írta nekünk természetesen poénból Valter Ati a szerdai szakasz után, amit 5.34 hátránnyal zárt. Adam Yates megszerezte az összetett első helyét, és a csütörtöki királyetap előtt 45 másodperccel vezet csapattársa, Richie Porte előtt (nincs nagyon lemaradva a negyedik helyen álló Geraint Thomas sem, az ő hátránya 54 másodperc).
Holnap jön a Katalán kör (papíron) legnehezebb szakasza, három nagy heggyel, és zárásként a 18.5 kilométer hosszú, átlagosan 6.7%-os Port Ainéval. Szokás szerint 15.15-kor kezdünk, de figyelem: az Eurosport 2-n!
Kerékpár
„A szíve egy hegyimenőé, a megindulása egy sprinteré” – Bini Girmay számára határ a csillagos ég
13 ÓRÁJA
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
TEGNAP - 17:30