Alig 40 éves, és máris az egyik legtehetségesebb olasz menedzsernek számít. Luca Guercilena a Mapei legendás vezetője, Aldo Sassi mellett tanulta a szakmát, majd Paolo Bettinivel dolgozott együtt a Quick Stepnél. Jövőre a Trek csapatát irányítja, egy olyan amerikai gyár együttesét, amely 1.3 milliárd dollár forgalmat bonyolít le évente.

bettiniphoto_0140734_1_full_670.jpg

Fotó: Eurosport

Az olasz szakember és Fabian Cancellara számára a következő szezon egyik legnagyobb kihívása, az 1 órás világcsúcs megdöntése lesz. Guercilena elmondta, a feladaton jelenleg 25 fő dolgozik, biomechanikusok és a Trek mérnökei. Az egészben az a legérdekesebb, hogy a pontos időpontot és helyszínt még senki nem ismeri. A rekorddöntésre valószínűleg a Paris-Roubaix után két héttel (április 13.) vagy a Tour de France-t követő időszakban kerülhet sor. Az amerikaiak felállítottak egy speciális csoportot is, amely a világot járva a legideálisabb - és persze leggyorsabb - velodrome megtalálásán dolgozik. "Jelenleg az anadiai (Portugália) és a aguascalientesi (Mexikó) pálya tűnik a legjobbnak. Monjduk utóbbi helyszín 1800 méterrel a tengerszín felett található. Már elkezdtük a felkészülést, így biztos, hogy lesz rekorddöntés. Egyébként ez a feladat messze nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Hogy megdöntsük a 49.700 méteres csúcsot, Fabiannak pályán kellene 50 km-es átlagsebességet hoznia, egy országúti kerékpárral. Ez nem egy Tour de France időfutam, ahol sík pályán mész 52 km/h-s átlagot, speciális kerékpárral, úgy, hogy még lejtők is vannak. Ha valaki, akkor Cancellara képes lesz a rekorddöntésre..." - mondta Guercilena.
Tour de Hongrie
Elektromos autóval kísér a Škoda az idei Tour de Hongrie-n
3 ÓRA
A Treknél az elszántság és a szaktudás mellett, pénz is van a célok megvalósításához. A következő idényre szánt 13 millió eurós költségvetés ezt látszik alátámasztani.

lucag.jpg

Fotó: Eurosport

1. Guercilena 2. Bettinivel 3. Cancallarával
Kerékpár
Mindkét magyar szökésben a Girón!
3 ÓRA
Kerékpár
Kezdődik a Tour de Hongrie, Fetter Erikkel beszélgettünk
6 ÓRA