Folytassa, Mr. Clarke!

Visszavonulás helyett megkezdheti a 12. szezonját is a legmagasabb szinten Simon Clarke. A 35 éves ausztrállal kapcsolatban két hete írtuk meg, hogy a Qhubeka-NextHash szétesése után nem talál magának csapatot, és belengette, ha január végéig nem változik a helyzet, befejezi a karrierjét.
A reménytelen segélykiáltása befogadó fülekre talált, és az Israel-Premier Tech dobott neki mentőövet, egészen pontosan egyéves szerződést hosszabbítási opcióval.
Kerékpár
Pinot: „Néha a testem dönt helyettem”
9 ÓRÁJA
Nem feltétlen az interjú miatt döntött így a vezetőség, de nagyjából közvetlenül a cikk megjelenése után vették fel velem a kapcsolatot, tehát volt értelme a szavaimnak” – mesélte boldogan a CyclingWeeklynek, miután Melbourne-ből azonnal Spanyolországba repült és már csatlakozott is az Israel gironai edzőtáborához.
„Mindenki sejtette, hogy kényes helyzetben vagyok, de sokaknak csak akkor vált egyértelművé, amikor nyilatkoztam. Sokan a fejükhöz kaptak, hogy baszki, ez a szitu nevetséges.
Tavaly a Touron 17 szakaszt törött csigolyákkal tekertem, ennyit arról, hogy feladom! Sosem adom fel.
Titkon bíztam abban, hogy folytathatom, de így is meglepett, hogy már most, január közepén szerződést ajánl nekem egy WorldTour-sor. Ha pár héttel ezelőtt valaki ezt mondja nekem, nem hiszem el.”
Márpedig nyugodtan elhiheti. Eredetileg úgy volt, hogy kisebb ausztrál versenyeken kezdi a szezont, hátha jó eredményekkel hívja fel a figyelmet magára, de erre már nem lesz szükség.
„Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Azt hittem, mindennek vége, és újra itt vagyok. Teljesen egyedül készültem az utóbbi napokban, eltűntem a világ elől, széttekertem az agyam, aztán csörgött a telefon… kicsit úgy érzem, mintha ez lenne a jutalmam.”
https://i.eurosport.com/2022/01/14/3288190.jpg
Abból a szempontból is szerencsésnek mondhatja magát, hogy még 2020-ban, mielőtt a Qhubekához igazolt, tárgyalt az Israellel.
„Ismertek engem, én is ismertem őket, szóval nem volt kérdés. Mák vagy nem mák, de talán ennek így kellett lennie. Nagyon nyitott leszek ebben a szezonban, minden egyes versenynek örülni fogok. Tök mindegy, hol állhatok rajthoz.”
A mondás igaz: minden jó, ha a vége jó.
„Furcsa ezt mondani, de így már hálás vagyok azért, amin az elmúlt hónapokban keresztülmentem. Átértékeltem, hogy milyen szerencsém volt a pályafutásom során, és milyen érzés, ha kapsz egy gyomrost. Minden lehetőséget ki kell használnom, mert nincs más választásom. Ez egy új, remélhetőleg sikeres és tisztességes kezdet, ami valószínűleg az utolsó a karrieremben.”
Forrás: CyclingWeekly
Kerékpár
Ugyanaz a srác, csak többet csöng a telefonja – Colbrelli idén újabb Rolexet venne a gyűjteményébe
13 ÓRÁJA
Kerékpár
Van Aert nem viccel: rámegy a Roubaix-ra, a Flandriára és a többnaposokra is
20 ÓRÁJA