Tiszteli csapattársait, ám az ötödik sikerére hajtó Chris Froome-ért és a két évvel korábbi győztes Geraint Thomasért sem áldozza fel magát a francia országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Egan Bernal.


Istállójuk, az Ineos - korábbi Sky - 2012 óta egy kivétellel valamennyi alkalommal elhozta az összetett éllovasának járó sárga trikót a Tour de France-ról, és a brit World Tour-csapat idén is kiemelt hangsúlyt fektet a koronavírus-járvány miatt elhalasztott viadalra, amelyet a szervezők augusztus 29. és szeptember 20. között kívánnak lebonyolítani.
Bernal tavaly 22 évesen és 196 naposan diadalmaskodott, ezzel ő minden idők harmadik legfiatalabb győztese, és első kolumbiaiként nyert. Bernal a spanyol Eurosporton nyilatkozott a kétszeres Tour-győztes Alberto Contadornak. Leszögezte: tökéletesen megérti a brit csapatban a két klasszis brit versenyző szerepét.
Belgium Tour
Mark Cavendish nyerte a Belga kör ötödik szakaszát
12 ÓRÁJA
Chris Froome súlyos sérülés és egyéves kihagyás után tért vissza röviddel a világjárvány elterjedése előtt, április végén pedig egyértelműen jelezte: a legtöbbszörös Tour-győztesként kíván visszavonulni. Amennyiben a brit sztár szeptember 20-án Párizsban ismét magára ölthetné a sárga trikót, úgy csatlakozna a négy rekorder, az egyaránt öt-öt sikerrel rendelkező Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault és Miguel Indurain mellé.
Thomas a 2018-as sikere után tavaly második lett Bernal mögött, ezúttal pedig jelezte: "úgyis az úton dől el", ki milyen formában van.
"Fiatal vagyok, és egyszer már megnyertem a Tour de France-t. Egészen biztos, hogy nem dobom el egy újabb győzelem lehetőségét. Hogy feláldozzam magam, miközben százszázalékos állapotban vagyok... Nem gondolom, hogy így tennék, ahogy egyikük sem, senki más sem cselekedne így" - idézte a cyclingnews szakportál Bernalt, aki megerősítette: a francia körversenyre fókuszál, így nem áll rajthoz az alig egy hónappal később, a tervek szerint október 20-tól november 8-ig tartó Vuelta a Espanán.
MTI
Tour of Slovenia
Bauhaus behúzta az első és az utolsó szakaszt is, Pogacaré az összetett
14 ÓRÁJA
Kerékpár
Tour de France: Már az újoncmezőny is brutálisan erős lesz
19 ÓRÁJA