Almeidával kapcsolatban azt kell kiemelni, hogy élete első háromhetesén 15 napig viselte a rózsaszín trikót. Ráadásul a végére sem pukkadt ki, annyi történt csak, hogy voltak nála erősebbek az utolsó két hegyi szakaszon.

Az idén természetesen szeretné bizonyítani, hogy a tavalyi nagy menetelés nem volt véletlen. Éhes a sikerre és eddig elégedett az idei szezonjával, hisz mindhárom egyhetes versenyén top 10-ben végzett. A tavalyi negyedik hely után idén szeretne dobogóra állni.
„Egyértelmű volt, hogy megint Girózni fogok, és remélem, jó formában leszek. Remekül sikerült a felkészülés, úgyhogy cél a dobogó. Nyilván egy top 10-zel is már elégedett lennék, de az ember mindig többet és többet akar.”
Kerékpár
A félénk Pogacart a barátnője tanítgatja nyilatkozni
5 ÓRÁJA
A jövője egyelőre bizonytalan, mert az év végén lejár a Quick-Stepes szerződése. Az Emirates, a Movistar és a Bora neve is felmerült vele kapcsolatban, de mint mondja, még semmi nem dőlt el.
„Vannak jó ajánlataim, de még semmi sem biztos. Most csak a versenyzésre összpontosítok. Most csak a Giro számít, a többit majd később.”
Tavaly elvárások nélkül érkezett a versenyre, aztán második lett az első időfutamon, majd két nappal később át is vette a rózsaszínt. Ezt egészen a 18., a Stelviós szakaszig magán is tartotta.
„Sok mindent megtanultam tavaly. Például azt, hogy kell egy erős csapat, hogy védeni tudd a trikód, és hogy a harmadik héten már minden apró részlet számít.”

Joao Almeida

Fotó: AFP

„Korábban csak 10 napos versenyen próbáltam ki magam. Tudtam, hogy addig jó leszek. Még az is megfordult a fejemben, hogy talán kitarthatok a végéig, de elfáradtam, amihez a rózsaszín trikóval járó sok kötelezettség is hozzájárult. A Stelvióig bírtam. Ott sem volt rossz napom, csak a többiek még erősebbek voltak, mint én. De összességében büszke vagyok a teljesítményemre.”
Remco Evenepoel eredetileg tavaly mutatkozott volna be a Girón, a Lombardián történt medencetörése miatt azonban ez az idei évre tolódott. Papíron Almeida lesz az első számú ember, de ha a verseny úgy alakul, kész átadni a kapitányi szerepet.
„Remco remek formában van, de még soha nem versenyzett háromhetesen, így most ő van abban a helyzetben, amiben én voltam tavaly. Szerintem jól megy majd, és ha erősebb lesz, mint én, kész leszek segíteni őt.”
„Sok nagy ellenfél lesz az idén, még több is, mint tavaly. Simon Yates rendkívül erősnek tűnik az Alps alapján, és ott van Egan Barnal is.”

Joao Almeida

Fotó: AFP

Hindley, a tavalyi Giro második helyezettje számára a felkészülés korántsem volt zökkenőmentes. A Katalán kört betegség miatt kénytelen volt feladni, az Alpson pedig bukott, így nem tudta befejezni a versenyt.
„Nem jött jól, hogy kiestem az Alpsról, de ez egy ilyen játék. Nincs nagy baj, volt utána néhány könnyített napom a térdem és az öltések miatt, de rendben vagyok, semmi vész.”
„Az Alps eredetileg nem volt benne a programomban, de mivel a Katalánt hamar fel kellett adnom, kellettek még a versenykilométerek. Magaslati edzőtáborból jöttünk, és végre együtt versenyezhettem Romain Bardet-val, akivel ketten együtt leszünk kiemelt emberek a Girón.”
A felkészülése nagyban hasonlított a tavalyihoz, már csak azért is, mert az igazán komoly hegyi napok, megint Giro második felében jönnek majd.
„Magaslatról mentünk az Alpsra, szóval nem számítottam arra, hogy majd szétszedem a mezőnyt. Napról napra javulni akartam, de persze szó nincs arról, hogy a végén már csúcsformában lettem volna. Kulcsfontosságú lesz, ki hogy tudja időzíteni a formáját a verseny második felére.”

Jai Hindley

Fotó: AFP

Aki 3345 kilométernyi megtett út és 45000 hegyekben eltöltött méter után vezetni tud egy háromhetesen, ahogy Hindley tavaly októberben, az joggal álmodhat idén is a rózsaszín trikóról. Még akkor is, ha a versenyben ott teker majd többek között Egan Bernal és Remco Evenepoel is. Ennek ellenére ő nem annyira helyezésben, mint inkább teljesítményben gondolkodik.
„Képes akarok lenni arra, amire tavaly, vagy egy kicsit még jobbra. Ha ez sikerül, én már elégedett leszek.”
Ahogy Almeida, lehet, hogy Hindely is váltani fog jövőre. A Trekkel hozták hírbe, de természetesen ő sem erősítette meg ezeket az értesüléseket. Egyelőre jól érzi magát a csapattal és maximálisan elégedett azzal, amit kap tőlük.
„Kifejezetten tetszik az egyenlő bánásmód, amit kapunk. Az, hogy senki sem kivételezett vagy ilyesmi. Többek között ettől is olyan jó a hangulat a csapatnál.”
„Ami a Giro útvonalát illeti, örülök, hogy csak egy időfutam van. Összességében ez egyértelműen egy hegyi menő-barát Giro lesz, sok hegyi szakasszal. Főleg az utolsó héten. Már alig várom.”
Forrás: cyclingnews.com
Kerékpár
Még Merckx is elnézést kért az újabb győzelmekkel üzenő Ewantől
EGY NAPJA
Tour de France
Pogacar készen áll a Tourra, és Cavendish?
TEGNAP 09:25