Pedro „Perico” Delgado, a Tour- és Vuelta-győztes egykori spanyol kerékpáros szerint honfitársa, az Ineos fiatal reménysége, Carlos Rodríguez generációjának egyik legtehetségesebb tagja, aki már 20 éves kora ellenére érett és komplex versenyző.


Februárban lett mindössze 20 éves, mégis már a tavalyi szezont az Ineosban töltötte Carlos Rodríguez Cano, akit sokan a legnagyobb spanyol tehetségnek tartanak. A brit csapat honlapján így mutatja be versenyzőjét: „A világ egyik legnagyobb junior tehetsége. 2020 tanulóév volt Carlos Rodríguez számára, meg kellett szoknia a World Tour-szintet. Segítőként megmutatta, milyen potenciál rejlik benne, idén pedig még több verseny és tapasztalat vár rá.”
Rodríguez Cano nemrég azzal vétette észre magát, hogy a Tour de La Provence harmadik szakaszán, a Mont Ventoux-n fantasztikus munkát végzett és járult hozzá ahhoz, hogy duplázzon az együttese Ivan Ramiro Sosa és Egan Bernal révén. Eddie Dunbarral együtt előkészítették a terepet a két „nagynak”, aztán az esélyesek közül senki nem tudta már Sosáékkal tartani a lépést.
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
8 ÓRÁJA
Zseniális volt az Ineos, Sosa nyerte a Mont Ventoux-t! | Eurosport
Ivan Ramiro Sosa csapattársa, Egan Bernal előtt nyerte a Ventoux-t, és átvette a vezetést a provence-i körön.
A spanyol a tavalyi év előtt főleg hazájában ért el jelentős sikereket: 2019-ben a Gipuzkoa Klasikát, a Tour de Gironde Internationalt Franciaországban és a spanyol junior időfutamversenyt is megnyerte – utóbbiban két első helye van.
Pedro „Perico” Delgado , a Tour de France 1988-as, valamint a Vuelta a España kétszeres (1985, 1989) győztese volt csütörtökön a madridi Onda Cero rádió vendége, aki nem győzte dicsérni a fiatal bringást.
„Az elmúlt egy-két évben rengeteg tehetséges, fiatal kerékpáros bukkant fel a mezőnyben. Elég, ha csak Tadej Pogačarra, Egan Bernalra vagy Remco Evenepoelra gondolunk. Carlos Rodríguez a spanyol verzió. Nagyon komplex versenyző, amit már a juniorok közt is bemutatott 16 éves korától kezdve. Nagyon nagy reménység, és már 20 évesen az Ineosban teker. Mindig közel van a szenzációs belgához, aki viszont rendre megelőzi, de ott van a nyakán. Hasonló típusú versenyzők, Carlos nagyon erős az időfutamokban, kétszer is megnyerte a spanyol juniorbajnokságot, de ugyancsak jó a hegyekben. Amit a Mont Ventoux-n mutatott, az csodás volt. Remek munkát végeztek az Ineosszal, előkészítve a kettős győzelmet. Fiatal kora ellenére rendkívüli erővel rendelkezik.”
Az egykori kiváló spanyol versenyző szerint hazája kerékpársportja mindig kicsit lépéshátrányban van. Azt mondja, lassan, de biztosan lépkednek.
Perico ott volt a Vuelta a España útvonalának burgosi bemutatóján is – a kasztíliai város katedrálisából rajtol majd augusztus 14-én az idei spanyol körverseny, mely a hagyományoktól eltérően nem Madridban, hanem Santiago de Compostelában ér véget szeptember ötödikén.
Covadonga, új hegyek, és zárásként egy időfutam - itt a 2021-es Vuelta | Eurosport
Azt már tavaly október óta tudjuk, hogy idén nemhogy Burgos-ból, hanem egyenesen a gyönyörű katedrálisból indul a 2021-es Vuelta, ma viszont a komplett útvonalat bemutatták. Az előzetesen pletykáknak megfelelően tényleg nem Madridban lesz az utolsó szakasz, hanem egy időfutam formájában Santiago de Compostelában.
Idén olyan versenyt szeretnének a szervezők, mely változatosabb, mint az eddigiek. Több szakasz lesz, mely a sprintereknek kedvez, míg eddig sokan közülük azért nem akartak a Vueltára jönni, mert sok volt az emelkedő és a hegyi befutó. Most rájuk kacsintottak a szervezők ezzel a döntéssel. Természetesen olyan hét is lesz, ahol a hegyimenők mutathatják meg magukat, hogy a klasszikus, vueltás elemeket is megtartsák.”
Pedro Delgado kiemelte az utolsó, Santiagóban záruló időszakaszt, mely reményei szerint olyan izgalmakat hoz majd, mint a tavalyi Tour de France vége a két szlovén között.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
TEGNAP - 13:03
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17