Patrick Lefevere joggal elégedett, és mint elmondta, az ilyen győzelmek után bizony szívesen fizeti ki a prémiumot.

A Quick Step főnöke a csapat jövőjéről, Asgreen szerződéshosszabbításáról, a Flandria utáni ünneplésről, és Sagan esetleges leigazolásáról is mesélt.
.
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
12 ÓRÁJA
Patrick, mennyire volt meglepő Asgreen vasárnapi győzelme?
Lehet, hogy ti meglepődtetek rajta, de én nem.
Azért csak van der Poelt verte a sprintben…
Pont a verseny előtti héten jött szóba a téma, és ő hozta fel. Megemlítette, hogy szerinte alábecsüljük a végsebességét, pedig korábban Svájcban és Kaliforniában is nyert így szakaszt. Mondtam neki, hogy ha így érzed, akkor egy kiscsoportos hajrát húzz is be nyugodtan. Talán azért kételkedtünk benne, mert még nem nagyon láttuk hajrázni. Sokkal inkább úgy tekintettünk rá, mint egy kiváló tempó-menőre.
Wout van Aert, Mathieu van der Poel és Julian Alaphilippe. Eddig mindenki róluk, a G3-ról beszélt. Akkor most a két nagy győzelmével Asgreen csatlakozott hozzájuk?
Szerintem nem sok maradt a G3-ból. Ez a jelenség már nem létezik. Stuyven elvitte a Sanremót, Kaspeer az E3-at és a Flandriát. A csapatban is folyamatosan kúszik fel a ranglétrán, szerintem Lampaert mellett már el is ment. De azért nem úgy készült a vasárnapi versenyre, hogy ő az egyetlen opciónk.
https://i.eurosport.com/2021/04/06/3024082.jpg
A nagy hármas csak nem véletlenül jött mindig szóba. Ott a Strade Bianche, vagy Gent-Wevelgem példaként.
Szerintem Mathieu és Julian kicsit túlvállalta magát, van Aert pedig utólag fáradtságra panaszkodott. Ott van Asgreen, akin meg nem volt ekkora győzelmi kényszer. De higgyétek el, ő egy gyors srác. A decemberi edzőtáborban, mikor a sprinteket gyakoroltuk, nem volt olyan nap, hogy ne nyert volna legalább egyet.
A lényeg úgyis az, hogy a csapatod tovább uralja a nagy tavaszi versenyeket.
Vasárnap este vagy 300 üzenetre kellett válaszolnom. Másnap reggel szokás szerint visszanéztem a versenyt, és azt el is fejltettem, hogy 65 kilométerre a céltól 3 emberünk elesett. Szegény Tim megütötte a térdét, egy hétig tuti nem tekerhet.
Most vasárnap viszont nem lesz Roubaix…
Én is csak a kormányzótól hallottam, hogy milyen súlyos ott a helyzet, és alig van szabad ágy az intenzív osztályokon. Legalább kaptunk egy új dátumot, talán októberben már nézők is lehetnek az út szélén.
A Flandrián először alkalmaztak egy furcsa szabályt, és zártak ki valakit kulacseldobás miatt. Mit szólsz Schär esetéhez?
Nevetséges az egész. Mi felhívtuk az embereink figyelmét, mert tudtam, hogy az UCI-bírók utazni fognak erre. Schär nagyon szépen leírta a saját történetét az Instagramon, mindannyian tudjuk, hogy mit jelent egy gyereknek az, ha a kedvencétől kaphat kulacsot. Napi kapcsolatban vagyok a WhatsAppon Adrie van der Poellal és Johan Bruyneellel, mindketten azt kérdezték, nem tudnék-e tenni valamit. De ebből elegem van, nem én fogom megoldani az ügyet. A versenyzőknek végre ki kell állniuk magukért.
https://i.eurosport.com/2021/04/04/3023104.jpg
Hogy ünnepeltetek a győzelem után?
Azon a szálláson voltunk, amit évek óta használunk. Át akartunk menni egy nagyobb hotelbe, de pont ott lakott az UAE. Koccintottunk, mondtam egy beszédet, és jeleztem a srácoknak, hogy ez egy költséges győzelem volt. De ilyen esetekben mindig örömmel fizetem ki a prémiumot.
Érik Asgreen szerződéshosszabbítása?
Őszinte leszek, már szombaton aláírhatott volna, de nem vagyok ennyire „nyomulós” típus. Azért azt tudom, hogy ő már nem csak segítőként tekint magára. Ezt jelezte is.
Viszont ha aláírhatott volna, az egyet jelent: van szponzor és biztos a jövő.
Jól haladnak a tárgyalások, hadd válaszoljam ezt. Nem fogok részleteket elárulni, mert a múltban már előfordult, hogy korán beszéltem, és a sajtó elüldözte az egyik főszponzorunkat.
Hallani arról, hogy Almeidát az UAE vinné, sőt egyesek szerint már alá is írt.
Ezt ő mondogatja, de nem tudom, mi a valóság. Szerintem el fog menni.
Végül a legaktuálisabb pletyka: tényleg érdekelne Sagan?
Vannak olyan feltételeim, melyek alapján jöhetne. De nem tudok róla semmit, még nem is beszéltem vele.
Forrás: Het Nieuwsblad
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
13 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57