Legalábbis ez a célja Gary Veritynek, a Tour de France idei kiadásának Yorkshire-i szakaszaiért felelős igazgatónak a fél év múlva esedékes Grand Départ-ral kapcsolatban.

TdF Grand Départ .jpg

Fotó: Eurosport

Mint ismert, idén Angliában rajtol a világ legnagyobb kerékpáros versenye. A britek a közelmúlt sikereinek köszönhetően nagyon megszerették a sportágat, ők maguk sem gondolták volna, hogy hét éven belül másodszor indíthatják útjára e legendás viadalt. Akkor Londonból indult a mezőny, most feljebbről, Leeds-ből, ahonnan a harmadik nap végére ereszkedik le a mezőny az angol fővárosba.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
8 PERCE
"A célunk az, hogy az eddigi százegy rajt közül ez legyen a legnagyobb."- fogalmazott Verity a Sky Sports News-nak. "A mi életünkben nem lesz még egy lehetőségünk, hogy egy ilyen kaliberű rajtot megrendezzünk, ezért szeretnénk minél jobbra. Azt tanácsolom az ide látogatóknak, hogy alaposan térképezzék fel, hová érkeznek, melyik hotelban vagy rokonnál, ismerősnél szállnak meg, mert nagyon sokan lesznek kiváncsiak a viadalra."
A szervező a két napra összesen kétmillió! nézőt vár az utak szélére.
Friss információ, hogy az UCI jövő évi naptárjában a hírek szerint szerepel egy három napos, Yorkshire-ben rendezendő verseny is, amit a Tour-ért felelős ASO fog szervezni.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
16 ÓRÁJA
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
EGY NAPJA