Bár a 2014-es szezonnak még nincs vége - keddig tart az év utolsó WT versenye, a Pekingi kör - mégis érdemes megnézni kik teljesítettek eddig igazán kiemelkedően.
A legeredményesebb versenyző Andre Greipel (16 győzelem, pont mint tavaly), őt Arnaud Demare és Alexander Kristoff követi.

táb1

Fotó: Eurosport

Tour de Hongrie
Belga győzelem a magyar kör 2. szakaszán, Pelikán Jani szökött
12 ÓRA
A csapatversenyben messze az Omega a legjobb (eddig 62, tavaly összesen 55 győzelemig jutottak). A következő idényben már Etixx-QuickStep néven futó belga együttes egy szakaszt nyert a Giron, hármat Touron és szintén egyet a Vueltán. A legeredményesebb versenyzőjük, a 11 győzelemmel záró Mark Cavendish (Tony Martin a Tirreno csapatidőfutamával együtt, szintén tizenegynél jár). De ami talán a legfontosabb, jövőre náluk teker a világbajnok. A csapatversenyben második helyen álló Giant 41 idei győzelméből, 13 Marcel Kittel nevéhez fűződik.

Fotó: Eurosport

Tudtátok???
A 2011-es Vuelta óta az összes nagy körversenyt teljesítő Adam Hansen, eddig 15.100 versenykilométert teljesített. Ezzel a "legkeményebbek" versenyében a negyedik helyen áll. A listát Tom Veelers (Giant) vezeti, 16.042 kilométerrel.
Giro d'Italia
Ez történt a Giro 6. szakaszán
13 ÓRA
Giro d'Italia
Valter Attila: Menjünk tovább, folytassuk, nyomjuk neki!
14 ÓRA