Bár nincs komolyabb baja, Peter Sagan biztosan nem tudja az előzetes tervek szerint elkezdeni a szezonját. A Bora versenyzője még az előző héten produkált pozitív koronavírus tesztet, a csapatánál pedig úgy döntöttek, hogy se az Omloop Het Nieuwsblad-on, se a Kuurne-Brussels-Kuurnén nem állhat rajthoz.


Természetesen csak biztonsági okokból, hisz Sagan a tesójához és Baskához hasonlóan teljesen jól van, a 2021-es idényét viszont nem tudja rendesen elkezdeni. A tervek szerint ugyanis a belga szezonnyitó, az Omloop Het Nieuwsblad mellett a Kuurne-Brussels-Kuurnén is láthattuk volna, így azonban csúszik a rajt, sőt könnyen elképzelhető, hogy még a Milano-Sanremo részvétele is veszélyben van.
Saganra és a Bora másik két versenyzőjére a következő napokban alapos kivizsgálás vár, és bár egy ideje már teljesen tünetmentesek, ettől még nem kezdhetik el a versenyzést.
Kerékpár
Vas Blanka: „Egy dobogónak tudnék örülni”
3 ÓRÁJA

Es64dDfXcAM04y0.jpg

Fotó: Eurosport

Bár korábban sokan kész tényként kezelték, hogy Sagan ismét ott lesz a Girón, a háromszoros világbajnok elmondta, hogy a programját igazából a tavasz végig tervezte meg, és csak a klasszikusok után tudja biztosra mondani, hogy ismét rajthoz áll-e az olasz körön.
A Tour de France indulása viszont biztos, mint ahogy a Borától származó információk szerint az is, hogy Sagant ebben a hónapban nem láthatjuk versenyezni.
Kerékpár
Philippe Gilbert búcsúzik: „A virágokat a dobogón adjátok ide, ne a rajtnál, köszi!”
9 ÓRÁJA
Kerékpár
Karbonsemlegesség karbonvázon?
TEGNAP 15:27