Egyre valószínűbb, hogy a 2021-es Tour de Hongrie mezőnye legalább olyan erős lesz, mint a koronavírus-járvány miatt 2020 szeptemberében megrendezett magyar körversenyé. Akkor öt World Tour csapat mellett nyolc Pro Team is eljött Magyarországra. Három első osztályú sor érkezése már most is biztos, hisz a Jumbo-Visma visszatér hozzánk!

Tavaly pont a Jumbo-Visma nyerte a csapatversenyt, kapitányuk Tobias Foss pedig ötödik lett összetettben. Ahogy arra nyilván mindenki jól emlékszik, a holland sor elég nagy évet futott 2020-ban, annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban veszítették el a Tour de France-t (ahol három szakaszt nyertek, Roglic pedig 11 napig viselte a sárga trikót).
Wout Van Aert ugyancsak elképesztő szezont futott, hisz a leállás után egy hét alatt Strade Bianchét és Milánó-Sanremót nyert. Majd a belga időfutam bajnoki cím és a Dauphiné zöld trikó után jött a Tour, ahol ha kellett hegyen segített, majd simán sprintet nyert. 
Kerékpár
Súlyosak Egan Bernal sérülései, gerincműtétre volt szükség
6 ÓRÁJA
A ESBringa olvasók szavazati alapján az év versenyzőjének megválasztott Primoz Roglic címet védett a Vueltán (ahol összesen 4 szakaszt és ponttrikót nyert), behúzta a Liége-t, és drámai körülmények között lett második a Touron. Azon a versenyen, amit gyakorlatilag 3 héten keresztül uralt. Roglic 13 év szünet (és Danilo Di Luca) után az első versenyző volt, aki egy szezonon belül nagy egynapost és háromhetest tudott nyerni. Ráadásul a szezon elején szlovén bajnok lett, megnyerte a Tour de l'Ain-t és a Dauphinén is volt szakaszgyőzelme.

unnamed (1).jpg

Fotó: Eurosport

Ugyan 2020 kapcsán Dylan Groenewegenre a lengyel körön okozott bukása miatt fogunk leginkább emlékezni, de az előző évet azért ő is 3 győzelemmel indította.
Arról természetesen még nem lehet sokat tudni, hogy milyen kerettel tér vissza a magyar körversenyre a Jumbo-Visma, de a dátumok egyezése miatt azokat a versenyzőiket nyilván nem láthatjuk majd, akik abban az időpontban épp Girót mennek.
A TdH szervezői korábban már bejelentették, hogy Jumbo-Visma mellett Peák Barna új néven futó csapata, a Team BikeExchange, a Trek, valószínűleg a Dina Marcival felálló EOLO-Kometa és a lengyel Mazowsze Serce Polski lesz ott biztosan az idei magyar körversenyen.
A 2021-es Tour de Hongrie (már bejelentett) csapatai
TREK-Segafredo (amerikai) World Team
Team BikeExchange (ausztrál) World Team
Jumbo-Visma (holland) World Team
EOLO-Kometa (olasz) Pro Team
Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team
Kerékpár
Veszélyben a szezon? Busszal ütközött a Tour de France-győztes bringás
20 ÓRÁJA
Kerékpár
Sam Bennett: „Egy évet elpazaroltam, de k*rvára küzdeni akarok a zöld trikóért”
TEGNAP 11:39