„A Lampre tulajdonosa Galbusera úr, már 5 évvel ezelőtt a figyelmünkbe ajánlotta Rui Costát. Sok üzleti érdekeltségünk van Portugáliában, így pontosan tudtuk mekkora tehetségről van szó. Valami érthetetlen módon mégsem szereztük meg, de most már nem is bánjuk. Jövőre nálunk fog tekerni, méghozzá világbajnoki trikóban” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport keddi számában Giuseppe Saronni.
A Lampre sportigazgatója – aki 1982-ben maga is világbajnoki címet szerzett – érthetően elégedett, hisz a lehető legjobb időpontban csaptak le a portugál versenyzőre.

costa.jpg

Fotó: Eurosport

Kerékpár
George Bennett: „Kulacsok helyett az UCI foglakozhatna valós problémákkal is”
9 ÓRA
Saronni Rui Costának:"Így csinálok belőled Tour bajnokot"(részlet a keddi Gazzettából)
"Nagyon hamar, már augusztus végén megállapodtunk vele. A Tour de France után biztosak voltunk benne, hogy megszerezzük. Egyrészt figyeltük arra, hogy az érkezésével a World Tour összetettben nem kevés ponthoz jutunk másrészt tudtuk, hogy csapatváltásra készül. Komolyabb szerepet szánt magának, komolyabbat, mint amit a Movistarnál kapott volna jövőre. Ezt pedig mi a Lamprénál, biztosítani tudtuk számára. Nálunk első számú ember lesz, egy Touron is. Ő erre várt, nekünk pedig a gyenge háromheteseken mutatott szereplésünk miatt, szükségünk volt egy hozzá hasonló versenyzőre. Valaki nem nyer véletlenül két szakaszt a világ legnagyobb versenyén és egy összetett a svájci körön” – mondta a 26 éves Rui Costáról Saronni. „Komoly szerepet szánunk neki. Ő már egy komplett versenyző, így készen áll arra, hogy az ardenneki klasszikusokon és a Touron is a csapatkapitányunk legyen. Erre a Movistarban nem lett volna esélye. Biztos vagyok benne - már csak az életkorából is kiindulva - hogy a legjobb évei még előtte állnak. Hozzánk egy évre írta alá (1 millió eurós fizetésért) és minden segítséget meg fog kapni. Olasz csapathoz nagyon régen igazolt ilyen értékes versenyző” – nyilatkozta Saronni.
Érdekes, Rui Costa 1998 óta a negyedik olyan kerékpáros (Camenzind, Astarloa, és Ballan után), aki a Lampre csapat versenyzőjeként viselheti a szivárványszínű trikót.

Alessandro+Ballan+Damiano+Cunego+UCI+Road+nnMBhwrQN_Wl.jpg

Fotó: Eurosport

A 2008-as varesei világbajnokságon a Lampre csapat két versenyzője is dobogón zárt. Ballan arany, Cunego ezüstérmet szerzett
Vuelta a Valencia
Újabb FDJ-győzelem a valenciai körön, Demare nyerte a 2. szakaszt
10 ÓRA
Kerékpár
Tom Pidcock – Ilyen lenne a tökéletes sokoldalúság?
16 ÓRA