Szerdán Moszkvában kezdetét veszi az idei síkvízi kajak-kenu világbajnokság. Az esemény idehaza is kiemelt figyelmet kap, hiszen legjobbjaink az elmúlt évtizedekhez hasonlóan most is a világ élvonalába tartoznak. A kenu egyeseknél újfent Vajda Attila és ősi riválisa, Sebastian Brendel párharcát várhatjuk, ők ezer méteren rendre lépésekkel a mezőny előtt járnak.
Az olimpiai bajnok német kenus még a moszkvai futamok kezdése előtt kifakadt, igaz nem ellenfeleire, sokkal inkább a sportág irányítóira volt dühös: "Továbbra is a nyilvánosság kizárásával versenyzünk és szinte csak négyévenként, az olimpiák idején jut ránk figyelem" - dohogott a 26 éves kenus, aki idén az Eb-n ezer és ötezer méteren is győzött. Brendel szerint a versenyek számának növelése első lépésnek megfelelő lehetne a sportág eladhatósága felé vezető úton.
Tokyo 2020
A már meglévő 13 olimpiai kvótához gyűjtene még párat a magyar csapat
22/04/2021 13:01
"Az Európa-bajnokságról és a világbajnokságról szóló közvetítések nem elegendőek ahhoz, hogy a szélesebb közvélemény is megismerje a sportágunkat. Valamit tenni kell a Világkupa programmal, az egy évben rendezett három Vk-verseny szerintem nagyon kevés" - tette hozzá Brendel. Jó, hogy neki ezen is van ereje gondolkozni a moszkvai versenyek előtt...
Kajak-Kenu
Kokaincsempészet miatt életfogytiglan várhat a világbajnok kajakosra
03/04/2021 17:22
Kajak-Kenu
Cél az olimpia: izgalmas év vár a világ- és kétszeres Európa-bajnok kajakosunkra
31/03/2021 15:51