Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kozás és Csipes is megnyerte futamát, és döntős K-1 500-on

Eurosport
Eurosport

Frissítve 05/08/2021 - 03:22 GMT+2

A kétszeres címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is magabiztosan, futamgyőzelemmel jutott be a döntőbe a kajak egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpián.

Kozák Danuta

Fotó: AFP

A nők legnagyobb figyelemmel kísért számában már a csütörtök délelőtti középfutam is nagyon keménynek ígérkezett, ugyanis csak az első két-két helyezett léphetett tovább a fináléba.

Az ellenfeleket látva a négyesben olimpiai bajnok, összességében nyolcszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnok Csipes számára nem ígérkezett megoldhatatlannak a feladat, s a Honvéd 31 éves kajakosa igazolta is a papírformát. Már a rajt után az élre állt, s bár az új-zélandiak második számú versenyzője, Caitlin Regal vele tartott, egy hajóhossz előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.
London és Rió bajnokának, Kozáknak a második középfutamban csak a mellette lapátoló két fehéroroszra, a 2017-es világbajnok Volha Hudzenkára és az öt éve negyedik Marina Litvincsukra kellett figyelnie. A Ferencváros 34 éves, ötszörös olimpiai bajnoka a táv első felében Hudzenkával együtt haladt, aztán ritmust váltva az élre állt, s bár a hajrában még a portugál Teresa Portela is támadta, megszerezte a futamgyőzelmet.
A szám döntőjét két óra múlva rendezik.
Takács Kincső és Balla Virág is a B döntőbe kvalifikálta magát a kenu egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián.
A két csütörtök délelőtti középfutamból az első négy-négy helyezett lépett tovább a nyolcas fináléba.
A két győri kenus - akik később közösen párosban is vízre szállnak a japán fővárosban, s az egyest tulajdonképpen bemelegítésnek szánják a fő számukra - külön futamba került, elsőként Ballát szólították a rajthoz. A vállsérülés miatt visszalépett Horányi Dóra helyére beugró, négyszeres Európa-bajnok erős ellenfeleket kapott, s bár nagyon küzdött, nem tudott az élbollyal tartani. Hatodik helye B döntős folytatást jelent.
Ha lehet, még Ballánál is komolyabb riválisok vártak a világ- és Európa-bajnok Takácsra, akinek többek között a szám egyik favoritjával, a világbajnoki címvédő amerikai Nevin Harrisonnal, valamint a kanadaiak 11-szeres világbajnokával, a doppinggyanú alól felmentett Laurence Vincent-Lapointe-tel is meg kellett küzdenie.
A 27 éves, négyszeres Eb-győztes magyar kenus rosszul jött ki a rajtból, s az itt összeszedett hátrányát nem sikerült ledolgoznia, nyolcadik lett. A futamot Harrison nyerte.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés