A mindennapi edzések során nehezen talál motivációt Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki az egyéves halasztás ellenére készül a jövő nyáron sorra kerülő tokiói játékokra, ahol elsősorban saját magának akar bizonyítani.


A 33 éves sportoló az M4 Sportnak azt nyilatkozta, bár szeretne már teljesen más életforma szerint élni, mégis eltökélt az olimpiai szereplés iránt.
"Nem annyira a negyedik olimpiám motivál, hanem inkább az, hogy az elmúlt években sok mindent elrontottam magam körül, és most szeretném bizonyítani, hogy ki tudok jönni ebből a gödörből"
- mondta Szabó. 
Kajak-Kenu
Sprint-vk, Szeged: Nádas Bence győzelme 500 méteren
TEGNAP 13:41
Kifejtette: lelkileg nem volt elég erős ahhoz, hogy egyedül eddzen, illetve rossz döntésnek bizonyult, hogy Szolnokra költözött. Ahogy fogalmazott: ehhez "túlságosan családcentrikus".
Szabó Gabriella: Szívesen halok meg nap mint nap, hogy újra ott legyek a legjobbak között | Hosszabbítás
Szabó Gabriella úgy tervezte, hogy idén ott lesz Tokióban, és ha ott lesz, akkor reszkessen tőle a világ. A cél most egy évvel távolabb került, azonban az elszántságon ez mit sem változtat, miközben a háromszoros olimpiai aranyérmes kajakozó tökéletesen tisztában van azzal, hogy a világnak sokkal nagyobb problémákkal kell most szembenéznie.
Az Újpesti TE kajakozója úgy véli, tavaly ősszel önbizalmat adott neki, hogy az egyedül elvégzett edzések után csatlakozott Kozák Danutához és Lucz Dórához.
"A közös tréningek során ugyanis rájöttem, hogy mindenki el tud fáradni, de ha a legjobb tudásom szerint elvégzem a napi feladataimat, akkor annak elégnek kell lennie" - nyilatkozta.
Szabó szerint nem jelent hátrányt számára, hogy az utóbbi időszakban nem indult nemzetközi versenyeken, és hozzátette: "a magyar válogatókon indulni felér egy világbajnoki szerepléssel".
A versenyző arról is beszélt, hogy most minden nap egyesben szeretne bizonyítani Somogyi Béla edzőnek, valamint párostársának, Kozák Danutának.
"Nem mondhatom azt, hogy ez a páros megvan, de azért dolgozom, hogy ha valamikor össze tudunk ülni, akkor Dana és az edzőnk is azt lássa, hogy ez a tökéletes duó" - jelentette ki Szabó Gabriella, aki Kozákkal - a sok közös sikert követően - 2016-ban párosban is olimpiai aranyérmet nyert.
MTI
Tokyo 2020
A már meglévő 13 olimpiai kvótához gyűjtene még párat a magyar csapat
22/04/2021 13:01
Kajak-Kenu
Kokaincsempészet miatt életfogytiglan várhat a világbajnok kajakosra
03/04/2021 17:22