Nathan és Dru Baggaley ügyében a hónap végén születik végső ítélet. Mindketten ártatlannak vallották magukat.

Drút és egy Anthony Draper nevű másik férfit 2018-ban tartóztatták le egy tengeren történt rendőri üldözés után, melybe a haditengerészetet és a légierőt is bevetették. Az akcióban érintett hajó az Athénban két olimpiai ezüstérmet szerző kajakosé, Nathané volt.
Dru és a haverja 2018 júniusában egy 11 órás utat tettek meg azért, hogy találkozzanak egy másik hajóval, mely drogot szállított. Nem volt azonban szerencséjük, ugyanis kiszúrta őket néhány felderítő repülő és követte őket a haditengerészet egy hajója is.
Kajak-Kenu
Elhunyt a románok négyszeres olimpiai bajnok kenus legendája
05/09/2021 09:45
Felvétel készült arról, ahogy Dru dobálja át a hajójukra kokainos csomagokat, és ahogy Draper megpróbál elmenekülni. Később a partoknál elkapta őket a queenslandi rendőrség egyik hajója, és fegyveres tisztek le is tartóztatták őket.
Dru azzal védekezett, hogy azt hitte, dohányt pakol épp, nem pedig kokaint, valamint, hogy Draper elrabolta őt és arra kényszerítette, hogy menjen el vele erre az útra. Azt mondta, muszáj volt mennie, mert Draper a családját is megfenyegette.
Draper ezzel szemben azt állította, Dru bérelte fel őt, hogy vezesse a hajót, és a neki elmondottakból ő arra következtetett, hogy az lesz a program, hogy marihuánával fogják megpakolni a hajót.
Draper néhány hónappal ezelőtt elismerte bűnösségét a kokaincsempészet vádjában, a büntetését azonban csökkentették, mert a Baggaley testvérek ellen vallott.
Az ügyészek szerint a kétszeres olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok Nathan részt vett a tervek kidolgozásában, ő vette meg a hajót és szerelte azt fel műholdas telefonnal és navigációs rendszerrel.

Nathan Baggaley az athéni olimpián

Fotó: Eurosport

Nathan azonban azt mondta, a testvére, Dru adta neki a pénzt a hajóra, aki állítólag bálnamegfigyelésre akarta használni a járművet.
Nathan ujjlenyomatát egyébként megtalálták azon a ragasztószalagon, amelyet arra használtak, hogy elrejtsék a hajó regisztrációs számát.
Ez nem az első alkalom, hogy a testvérpárt droggal való visszaéléssel vádolják. Korábban már bűnösnek találták őket egy hallucinogén tablettákat gyártó cégcsoporthoz fűződő kapcsolatuk miatt.
Az ABC News információi szerint mindketten életfogytiglani börtönre számíthatnak.
Forrás: BBC
Tokyo 2020
Kozák: "Sok szenvedés és keserűség árán, de végül sikerült, ennek pedig nagyon örülök"
07/08/2021 06:50
Tokyo 2020
Csipes: "Rengeteg munkám van ebben, főleg amióta a kislányom megszületett"
05/08/2021 06:30