Kopasz Bálint azt nyilatkozta: sérülésmentesen, jól sikerült a téli felkészülése, ebben nagy szerepet tulajdonít a tavaly január óta végzett gyógytornának. A versenyző egy négyhetes dél-afrikai melegvízi edzőtáboron van túl, most pedig - immár másfél hete - Sevillában tréningezik.
Ezer méteres távon idén arra készül, hogy erős utazótempó után meg tudjon indulni az utolsó kétszáz méteren, ettől még magabiztosabb versenyzést remél. Kiemelte, nagyon várja már a versenyek májusi megkezdését, amely során lesznek válogatóversenyek, világkupák, majd következik az Európa-bajnokság és reményei szerint az olimpia. Az egyik legfontosabb viadalnak az első válogatóversenyt nevezte, a riválisok közül Dombvári Bencét és a tavaly magyar bajnok Varga Ádámot emelte ki. Elárulta, a szegedi vk-n mindenképp indul, a viadalt jó szintfelmérésnek tartja, ahol bizakodásai alapján mindenki ott lesz a nemzetközi élmezőnyből. A válogató megnyerése és a világkupán az első háromba kerülés számításai szerint biztos olimpiai indulást érne számára.
"Izgalmas év elé nézünk, főleg így, hogy lesz világbajnokság is, amit olimpia évében nem szoktak tartani. Szeretnék minden versenyen indulni, ha jó formában leszek és lehetséges lesz. Az álmom az, hogy aranyérmet nyerjek az olimpián, mindent meg fogok tenni, hogy ez sikerülhessen" - fejtette ki a 23 esztendős kajakos, aki Nádas Bencével párosban is indulni fog a versenyeken.
Kajak-Kenu
Elhunyt a románok négyszeres olimpiai bajnok kenus legendája
05/09/2021 09:45
Forrás: MTI
Tokyo 2020
Kozák: "Sok szenvedés és keserűség árán, de végül sikerült, ennek pedig nagyon örülök"
07/08/2021 06:50
Tokyo 2020
Csipes: "Rengeteg munkám van ebben, főleg amióta a kislányom megszületett"
05/08/2021 06:30