Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az utolsó pillanatban törölték a női jégkorong-világbajnokságot

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/04/2021 - 23:45 GMT+2

Az A csoportos magyar válogatott csütörtökön repült volna Kanadába, története első elit-vb-jére.

MJSZ

Fotó: From Official Website

A kanadai Új-Skócia tartomány vezetése lemondta a női világbajnokság megrendezését. A koronavírus-kockázatokra hivatkozva meghozott döntést egy nappal a csapatok utazása előtt jelentették be.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség dolgozik azon, hogy a járványhelyzet javultával nyáron megrendezzék az eseményt. Az A csoportos női vb másodszor marad el, tavaly tavasszal a koronavírus-járvány első hulláma miatt törölték.
„A lányok keményen dolgoztak az egész szezonban, különösen az elmúlt másfél hétben, és sok mindent feláldoztak a világbajnoki felkészülésért. Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, szinte sokkolt, de fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együtt maradjunk, egységes csapat legyünk. A mostani munka nem vész el, mi készen fogunk állni, bármikor is lesz a világbajnokság” – kommentálta a fejleményt Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
A magyar női válogatott a cseh, a dán, a német és a japán válogatottal mérkőzött volna a negyeddöntőbe jutásért május 7. és 11. között az új-skóciai Truróban.
Forrás: MJSZ
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés