A kanadai Új-Skócia tartomány vezetése lemondta a női világbajnokság megrendezését. A koronavírus-kockázatokra hivatkozva meghozott döntést egy nappal a csapatok utazása előtt jelentették be.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség dolgozik azon, hogy a járványhelyzet javultával nyáron megrendezzék az eseményt. Az A csoportos női vb másodszor marad el, tavaly tavasszal a koronavírus-járvány első hulláma miatt törölték.
„A lányok keményen dolgoztak az egész szezonban, különösen az elmúlt másfél hétben, és sok mindent feláldoztak a világbajnoki felkészülésért. Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, szinte sokkolt, de fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együtt maradjunk, egységes csapat legyünk. A mostani munka nem vész el, mi készen fogunk állni, bármikor is lesz a világbajnokság” – kommentálta a fejleményt Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
Jégkorong
Putyin ezúttal nyolcat lőtt
11/05/2021 07:57
A magyar női válogatott a cseh, a dán, a német és a japán válogatottal mérkőzött volna a negyeddöntőbe jutásért május 7. és 11. között az új-skóciai Truróban.
Forrás: MJSZ
NHL
Visszavonul az NHL legeredményesebb amerikai kapusa
29/04/2021 18:57
Jégkorong
Elhunyt a csehek legendás hokijátékosa
27/04/2021 20:06