Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagy Krisztián lesérült, kikerült a keretből

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/05/2023 - 15:09 GMT+2

Sérülés miatt Nagy Krisztián kikerült a magyar jégkorong-válogatott keretéből, helyére Németh Kristófot nevezték a világbajnokság utolsó két fordulójára.

Nagy Krisztián (b) és az amerikai Cutter Gauthier a jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 14-én.

Fotó: MTI

Nagy a finnek ellen blokkolt egy erős lövést, és az MTI értesülése szerint a combja nem jött rendbe, ezért volt szükség a változtatásra.
Németh Kristóf, a Fehérvár 21 éves csatára a németek elleni, ma délutáni tamperei mérkőzésen még nem tud jégre lépni, viszont az osztrákok ellen hétfőn igen.
A németek ellen ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor a magyar csapat bennmarad az élvonalban. Ez nem ígérkezik könnyűnek, a világranglista-kilencedik rivális ugyanis - amelynek keretében három NHL-es sztár is játszik - a három nagytól (Egyesült Államok, Svédország, Finnország) csak egy-egy góllal kapott ki, és jó úton halad, hogy bejusson a negyeddöntőbe.
A magyarok tétmérkőzésen még sosem tudták legyőzni a németeket. Legutóbb, 2016. május 16-án, Szentpéterváron 4-2 volt a végeredmény a vb-n, az utolsó pontszerzésig pedig 1965. március 9-ig kell visszarepülni az időben, a B csoportos vb-n, a finnországi Poriban 4-4-es döntetlen született.
Az eddigi húsz egymás elleni találkozóból egyetlen magyar siker született, még a második világháború alatt, 1940. február 3-án Garmisch-Partenkirchenben. Ezen kívül 15 német diadal és négy döntetlen áll az örökmérlegben, magyar szempontból a gólkülönbség 29-62.
A németek ellen Horváth Dominik kezd a kapuban. Kimarad Hári János, Szirányi Bence pedig bekerült a meccskeretbe.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés