Pat Cortina szövetségi kapitány együttese - amely csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, majd pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap pedig 1-0-ra a házigazda dánoktól - még a negyeddöntőbe is bekerül, ha kedden a németek alapjátékidőben legyőzik a dánokat.
Egy szerencsétlen góllal - az egyik védő és Németh Anikó kapus "aludt el" - már az ötödik percben vezetéshez jutottak a skandinávok. Kettős emberelőnyben nagyokat védett a svéd kapus, Ida Boman, de a 18. percben már tehetetlen volt, amikor Kreisz Emma tört be a kapu elé. A második felvonásban Huszák Alexandra ziccere maradt ki, majd létszámfölényben Maja Nylen-Persson távolról volt eredményes, Némethet zavarták a kilátásban. A meccs derekán Olivia Carlsson palánkra lökésért ötperces kiállítást kapott, ez idő alatt csak helyzeteket sikerült kialakítani.
A záró harmadban egy kapu előtti kavarodásnál a hátvéd Kiss-Simon Franciska - a németek elleni meccs hőse - előre lopakodott, és nem hibázott. A pontszerzéssel eldőlt, hogy a Cortina-együttes nem eshet ki a tízcsapatos élvonalból, de hátra volt még a hosszabbítás, amelyben a magyarok nem tudták gólra váltani emberelőnyüket. A szétlövésben a nyolcadik párig nem született gól - két svéd és egy magyar, kapuvason csattanó lövés volt -, majd a végén Hanna Olsson higgadtan fektette el Némethet, és ezzel megszerezte a svéd győzelmet érő találatot.
Világbajnokság (W)
Nyolcadik helyen végzett a válogatott
03/09/2022 - 12:48
MTI
Világbajnokság (W)
Az első harmadban egy gólon tartottuk az USA-t, aztán kiszakadt a gólzsák
01/09/2022 - 16:43
Világbajnokság (W)
Drámai végjáték után lett negyeddöntős a magyar válogatott
30/08/2022 - 20:28