Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Maradunk az elitben! - Pontot szerzett, ezzel jövőre is biztosan A-csoportos a női hokiválogatott

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/08/2022 - 22:45 GMT+2

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövésben 3-2-re kikapott a svéd csapattól a dániai világbajnokság hétfői játéknapján, de így is biztosan bennmaradt az élvonalban.

Jövőre is A-csoportos a női jégkorong-válogatott!

Fotó: facebook

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese - amely csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, majd pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap pedig 1-0-ra a házigazda dánoktól - még a negyeddöntőbe is bekerül, ha kedden a németek alapjátékidőben legyőzik a dánokat.
Egy szerencsétlen góllal - az egyik védő és Németh Anikó kapus "aludt el" - már az ötödik percben vezetéshez jutottak a skandinávok. Kettős emberelőnyben nagyokat védett a svéd kapus, Ida Boman, de a 18. percben már tehetetlen volt, amikor Kreisz Emma tört be a kapu elé. A második felvonásban Huszák Alexandra ziccere maradt ki, majd létszámfölényben Maja Nylen-Persson távolról volt eredményes, Némethet zavarták a kilátásban. A meccs derekán Olivia Carlsson palánkra lökésért ötperces kiállítást kapott, ez idő alatt csak helyzeteket sikerült kialakítani.
A záró harmadban egy kapu előtti kavarodásnál a hátvéd Kiss-Simon Franciska - a németek elleni meccs hőse - előre lopakodott, és nem hibázott. A pontszerzéssel eldőlt, hogy a Cortina-együttes nem eshet ki a tízcsapatos élvonalból, de hátra volt még a hosszabbítás, amelyben a magyarok nem tudták gólra váltani emberelőnyüket. A szétlövésben a nyolcadik párig nem született gól - két svéd és egy magyar, kapuvason csattanó lövés volt -, majd a végén Hanna Olsson higgadtan fektette el Némethet, és ezzel megszerezte a svéd győzelmet érő találatot.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés